Startlaphoz Csatlakozz!

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés: Káosz lesz a közigazgatásban márciustól!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 17. szerda, 08:26
Benyújtották az Országgyűlésnek a T.2329 számú törvénytervezet, mely a közigazgatás átalakításáról, reformjáról szól. Ez az elmúlt két hétben a második salátatörvény tervezet, mely igen lényeges módosításokat tartalmaz, ilyen pl. a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése is. Mindkét tervezet társadalmi egyeztetés nélkül került beadásra!

A T.2329 számú tervezet szerint 2015. március 1-től a kormányhivatalokban megszűnnek a szakigazgatási szervek! Az eddig elkülönített és hatékony szakmai munkavégzés márciustól beintegrálódik a kormányhivatalok szervezetébe és megszűnnek a társadalombiztosítás, az erdészet, a földhivatal, a munkaügyi központ, a gyámhivatal, állategészségügy, mérésügy, geodézia stb. helyi intézményei.
 
Indoklásul azt halljuk, hogy spórolni kell a közigazgatásban, és a közszolgák létszámán.
Ez a szakszervezetek számára elfogadhatatlan, és tiltakozunk, hogy a közigazgatási reform ilyen változtatásokkal társadalmi egyeztetés nélkül valósuljon meg!
 
Egyes szervezetek gyakorlatilag működésképtelenné válnak. Az eszközök és források szétosztásáról, szakmai informatikai rendszerek működésének biztosításáról  nem is beszélve.
Tiltakozunk a médiában hallható tervezett létszámcsökkentés miatt is, mert a jelenlegi apparátus is csak túlmunkával tudja a feladatát ellátni, és ezt ellentételezés nélkül teszik! Mindezt tetézi még a januártól bevezetendő egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer, amelynek részleteit még ma sem ismerjük!
 
A törvényjavaslat elfogadhatatlan, mert a Miniszterelnökségen még a törvényjavaslat beterjesztése előtt néhány nappal is „ködösítettek”a várható közigazgatási reformmal kapcsolatban!  Júliusban a Miniszterelnökségre eljuttatott levelünkben több kérdést tettünk fel, de választ a mai napig nem kaptunk!
 
Jelezzük, amennyiben a jelenlegi formában kerül elfogadásra a törvény akkor totális káosz várható a közigazgatásban és az állampolgárok ügyeinek intézése lényegesen meghosszabbodik!
 
Követeljük, hogy kormány - még a benyújtott módosítások elfogadása előtt – tartson érdemi társadalmi egyeztetés!
 
 Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés: Káosz lesz a közigazgatásban márciustól!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector