Startlaphoz Csatlakozz!

Országos készültségben a volt volánbuszosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 16. hétfő, 15:31
Nincs béremelés, megelégelték az időhúzást. A sztrájktól sem riadnak vissza, ám egyelőre „csupán" országos demonstrációra készülnek a volt volánbuszosok, ha továbbra sem sikerül megállapodni a béremelésben. Az elmúlt egy hónap alatt már négyszer tárgyaltak, s ennyiszer álltak fel eredmény nélkül a felek az asztaltól. A szakszervezetek megelégelték az időhúzást.

Továbbra sincs béremelési ajánlat a volt Volán társaságoknál, pedig a Régiós Közlekedési Központokba szervezett cégek képviselői és a szakszervezetek vezetői már negyedszer ültek asztalhoz, hogy megállapodjanak az idei mértékről. Az érdekvédők a kudarc miatt egyértelműen a tulajdonost, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t hibáztatják. Az MNV ugyanis ragaszkodik az úgynevezett tervezési irányelvekhez, miszerint, „az irányadó keresettömeg szabályozási vagy átlagkereset szabályozási szint a 2014 évi tényadatokhoz viszonyítva nem emelkedhet."

   Ezt a Közúti Közlekedési Szakszervezet és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, mint aláíró – reprezentatív - szervezetek elfogadhatatlannak tartják. Az érdekvédők az eddig történtek alapján kevés esélyt látnak arra, hogy az alágazati kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelően február 28-ig megállapodjanak. Pedig, a 2015-ös minimálbérről, a garantált bérminimumról, valamint keresetnövelési ajánlásról a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülésén megegyeztek a munkavállalók és a munkáltatók képviselői, ezt Magyarország kormánya nevében Varga Mihály írta alá. Az ex-volánosoknak mégsem akar béremelést adni a tulajdonos. A szakszervezetek azonban ezt nem hagyják annyiban.

   Az érdekvédők az egyeztetések során többször kérték a munkáltató és tulajdonos képviselőit, hogy tegyenek meg mindent egy elfogadható megállapodásért, hogy ne kelljen a tárgyaláson kívül más eszközt is igénybe venni. Az ígéretek ellenére ma sem történt változás, ezért a tárgyaló szakszervezetek minden törvényes eszközt, így egy demonstrációt és végső esetben a sztrájkot is bevetve készülnek követeléseik kikényszerítésére.
 
Közúti Közlekedési Szakszervezet
Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Országos készültségben a volt volánbuszosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector