Startlaphoz Csatlakozz!

Gyászol a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének tagsága

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 06. péntek, 10:11
2015 február 28-án életének 84. évében elhunyt Dr. Balogh Tiborné, az 1988-ban megalakult Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete /FDSZ/ alapitó tagja, mindannyiunk Ica nénije.

A mi személyes ismeretségünk azonban 1984-re nyúlik vissza. A Pedagógusok Szakszervezete /PSZ/ Felsőoktatási Tagozatában négy évig együtt dolgoztunk, Ica a Debreceni Tudományegyetem, én a Budapesti Műszaki Egyetem szakszervezetének küldötteként vettünk részt a Felsőoktatási Tanács munkájában. Hosszú beszélgetéseink során megfogalmazódott bennünk az a felismerés, hogy a felsőoktatásnak markánsabb érdekérvényesítésre van szüksége. A többi felsőoktatási intézmény képviselői is hasonlóan gondolkodtak, ennek erdményeként 1988 október 7-én megalakítottuk a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét.

Dr. Balogh Tiborné 1989-től 2007-ig az FDSZ Országos Elnökségének tagja volt. Kezdeményezésére valamint az Elnökség javaslata alapján az 1992.évi FDSZ Küldöttgyűlés határozatot fogadott el az FDSZ Nyugdíjas Segélyalapítvány létrehozására. Ica a megalakulástól haláláig a Segélyalapítvány Kuratóriumának elnöki feladatait látta el. Ez idő alatt  a Kuratórium több, mint kétezer FDSZ tagot részesített segélyben. Az FDSZ Országos elnökségi és kuratóriumi elnöki feladatai mellett 2010-ig elnöke volt a Debreceni Egyetem FDSZ intézményi szervezetének. Bizottsági tagként segítette az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés /ÉSZT/ Nyugdíjas Tagozatának munkáját is.

Szerteágazó munkáját magas színvonalon, fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel végezte, nagyra értékeljük másokért mindig tenni kész erejét.

Mindannyiunkat rendkívüli módon megrázott a halálhíre,mert reméltük, hogy felépül betegségéből, szívósságával, életerejével legyőzi a kórt. Sajnos nem sikerült neki.

Bennem mindig olyan kép él Róla, hogy ha súlyos, nehéz kérdések merültek fel a tárgyalások során, akkor Ica javaslatai minden esetben megoldáshoz vezettek. Úgy gondolom, hogy mindannyiunk nevében mondhatom, akik ismerték Őt, hogy Icában megvolt az a bölcsesség, megfontoltság, ami a nehéz helyzetnek megfelelő, mindegyik tárgyaló fél számára elfogadható megoldást eredményezte.
2010-ben kezdett hozzá a Debreceni Egyetemen folyó szakszervezeti munka történetének megírásához. A könyv I. kötete 2012-ben, a II. kötet 2014-ben készült el.

2014 karácsonya előtt kis csomagot kaptam Tőle, amelyben a könyve II. kötetének egy dedikált példánya és egy karácsonyi lap volt a következő szöveggel:
„Kedves Laci! Mivel személyesen már nemigen találkozunk, így elküldöm a könyvem II. kötetét. Fogadd barátsággal, ahogy én szeretném. Ha van hozzáfűznivalód, szívesen veszem. Legyen áldásos, szép ünnepetek! Ica”

Örökre elment a hivatása iránt elkötelezett mindig mosolygó Kolléganőnk, drága Ica néni.
Nyugodjál békében!
 
Dr. Kis Papp László
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Gyászol a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének tagsága.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector