Startlaphoz Csatlakozz!

Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezete: töröljék el a készenléti jellegű munkakört

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 12. csütörtök, 08:46
  Az Európai Unió Foglalkoztatási, Szociális Ügyek, és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága a CHAP(2013)1644 számon nyilvántartásba vett, de a 6332/14/EMPL és a NIF 2014/4174 számon az EU Pilothoz továbbított határozatában megállapításra került, hogy a 2012. évi I. tv. 91. paragrafusa, azaz a „készenléti jellegű munkakör” az EU 2003/88/EK irányelvének 3., 17., és 22. Cikkejébe ütközik.

    A készenléti jellegű munkakör lehetővé teszi, hogy a munkavállalókat bérpótlékok kifizetése nélkül túldolgoztassák, és ezzel a heti szabadnap, valamint a rendes heti pihenő nap sem kerülhet kiadásra. A Közösségi Jogban túlórákkal együtt is legfeljebb heti 48 órában van maximalizálva a munkaidő, viszont a készenléti jellegű munkakörrel akár 72 óra munkavégzésre is kötelezheti a munkavállalót a munkáltató, így 2-3 főt megspórolva.

    A készenléti jellegű munkakör eltörlését szorgalmazzuk, mellyel egyrészt a munkanélküliség is jelentősen csökkenhet (a kieső időre is munkaerőt kell biztosítani), másrészt a bérpótlékokra való jogosultsággal a munkabérek is növekedhetnek.
    A foglalkoztatás anyagi terheit is érdemben csökkenteni szükséges.

    Kiadó: Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MDDSZ)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezete: töröljék el a készenléti jellegű munkakört.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector