Startlaphoz Csatlakozz!

LIGA Szakszervezetek: Közös szakszervezeti javaslat a Munka törvénykönyve módosítására

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 17. kedd, 14:45
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (röviden: VKF) munkavállalói oldala - kiegészülve más konföderációk és nagy ágazati szakszervezetek szakértőivel - hosszú szakmai egyeztetés után összeállította a Munka törvénykönyve, valamint a sztrájktörvény egyes rendelkezéseinek módosítására tett javaslatait.

   A VKF 2014. december 29-én abban állapodott meg, hogy 2015 tavaszán a VKF tárgyalásokat folytat a szakszervezetek által különösen sérelmesnek tartott törvények módosításáról, így a sztrájktörvényről, a Munka törvénykönyvéről és az erős fizikai valamint pszichikai igénybevételnek kitett munkakörökben dolgozók valamiféle kompenzációjáról. 
 
    A korkedvezményes nyugdíj kiváltására szolgáló új Foglalkoztatói Egészségvédelmi Ellátás program, illetve a korengedményes nyugdíj helyett javasolt Foglalkoztatói Bónusz Év Program tervezetét a munkavállalói oldal már megküldte a szociális partnereknek, a Munka törvénykönyve és a sztrájktörvény módosító javaslatait azonban csak a mai napon véglegesítették a minden érintett szakszervezeti konföderációt és nagy ágazati szervezeteket képviselő szakértői csoport tagjai. 
 
    A közös szakszervezeti javaslat első körben a legégetőbb problémákat gyűjtötte össze, amelyekről remélik, hogy sikerül elfogadtatni a kormány és a munkaadói oldal képviselőivel. A tárgyalások minden bizonnyal kemények lesznek, de a cél az, hogy a parlament tavaszi ülésszakán már tárgyalhassa a kompromisszumos javaslatot.
 
 
LIGA Szakszervezetek
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LIGA Szakszervezetek: Közös szakszervezeti javaslat a Munka törvénykönyve módosítására.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector