Startlaphoz Csatlakozz!

Tüntetést szervez a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége a létszámleépítések ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 18. szerda, 09:04
 A Vasutas Szakszervezetek Szövetsége(VASZ) március 16-i elnökségi ülésén döntött: a VASZ rövidesen tüntetést szervez az osztrák nagykövetség budapesti épülete elé.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) vezetése ugyanis március 12-én 91 fős csoportos létszámleépítést jelentett be, amit idén még további létszámcsökkentések követhetnek. A szakszervezetek szerint egy éven belül összesen akár a 250 főt is elérheti az elbocsátandó munkavállalók száma.

A VASZ értesülései szerint a vállalat üzleti tervéből kiolvasható: az RCH 300 millió forint bérköltséget kíván a lépéssel megspórolni, ugyanakkor a március 12-én bejelentett 91 munkavállaló bérköltsége mintegy 180 millió forintra tehető, így ez az elbocsátási hullám csak a kezdet.

A VASZ tagszervezetei legalább két éves létszámcsökkentési moratóriumot kívánnak elérni a munkavállalók részére, ami egy megállapodásban öltene testet.

Értesüléseink szerint az RCH teherfuvarjainak visszaesése mögött az ún. magánvasúttársaságok térnyerése is állhat, amihez – a VASZ véleménye szerint – több esetben asszisztál a MÁV Zrt., a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság is.

A VASZ tagszervezetei a budapesti tüntetést csak az első lépésnek tekintik, amit további tiltakozóakciók –bécsi demonstráció, illetve sztrájk– is követhetnek.

A VASZ március 16-án kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett az RCH-nál, ennek első fordulójára március 17-én kerül sor.

    Kiadó: Mozdonyvezetők Szakszervezete
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetést szervez a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége a létszámleépítések ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector