Startlaphoz Csatlakozz!

A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének közleménye a Gyulai Húskombinát Zrt. munkavállalóinak demonstrációjáról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. augusztus 13. hétfő, 14:09
Az elmúlt hónapokban a sajtóban is nagy nyilvánosságot kapott egy ismert magyar húsipari cég sorsa, a Gyulai Húskombináté. A vállalat legismertebb termékei a gyulai kolbász, csabai kolbász és a gyulai májas, melyek közül az első kettő az Európai Unióban bejegyzett földrajzi oltalom alatt is álló minőségi magyar márka.  A gyulai kolbász, csabai kolbász a magyar piacon az egyik legismertebb és közkedvelt termék. Ennek is köszönhetően a gyártó gazdasági társaság még a jelenlegi piaci helyzetben is növelni tudta belföldi értékesítését, de finanszírozási gondok miatt nem tudja a teljes keresletet kielégíteni.
 
   A mai csökkenő belföldi és külföldi piacon sok vállalkozás örülne, ha termékei iránt nagyobb érdeklődés mutatkozna és növelni tudná termelését. A Gyulai Húskombinát talpon maradása, fejlődése lényegében a tulajdonos döntésétől és a finanszírozó bankok magatartásától függ. A mezőgazdasági kormányzat többször ígért támogatást a gyulai cégnek és a termék, a gyulai kolbász az úgynevezett hungarikumok közé is bekerült.
 
   A Húsipari Dolgozók Szakszervezete az utóbbi napok fejleményei alapján úgy ítéli meg, hogy az idei esztendőben 144 éves vállalkozás a Herz Szalámigyár sorsára juthat. A Húskombinát jelenleg is közel 400 embernek biztosít megélhetést.
 
   A 90-es évek közepén, amikor a HAGE Hajdúsági Agráripari Zrt. (HAGE Zrt.) megvásárolta a Gyulai Húskombinátot, a szakszervezet úgy gondolta, jó kezekbe került a patinás cég, hiszen a jelentős gazdasági erővel rendelkező, nagymennyiségű vágósertést is előállító mezőgazdasági vállalkozásra szakmai befektetőként tekintett a HDSZ. Minden feltétel adva volt, hogy a gyulai cég egy sikeres élelmiszeripari vállalkozássá fejlődjön.

   Nem így történt, mára úgy tűnik, hogy még a saját tulajdonosa is cserbenhagyja a 400 munkavállalót a finanszírozó bankok közreműködésével, az illetékes tárca asszisztálásával.
 
   A Húsipari Dolgozók Szakszervezete a 2012. augusztus 14-én 10 órakorkezdődő NAGISZ Zrt. Igazgatósági ülése előtt levelet kíván átadni a HAGE Zrt. menedzsmentjének és délután 16 órakor a Gyulai Húskombinát Zrt. munkavállalói demonstrációt tartanak  a HAGE Zrt. Székháza előtt, Nádudvaron. (Kossuth utca 2.)  A demonstráción résztvesznek a HDSZ-t alkotó alapszervezetek képviselői az ország minden részéből.
 
   A levél, demonstráció célja, hogy maradjanak meg a munkahelyek és a tulajdonos stabilizálja a cég helyzetét, valamint minél hamarabb kerüljön megkötésre az új Kollektív Szerződés a felmondott helyett.
 
 
Budapest, 2012. augusztus 13.
 
 
HDSZ Elnöksége nevében
 
Kapuvári József
elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének közleménye a Gyulai Húskombinát Zrt. munkavállalóinak demonstrációjáról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector