Startlaphoz Csatlakozz!

Eredményre vezetett a szakszervezetek tiltakozása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 21. kedd, 10:19
Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete (TBDSZ) megelégedéssel nyugtázza, hogy eredményre vezetett a szakszervezetek tiltakozása, mert a köztársasági elnök visszaküldte a Parlamentnek megfontolásra és az érdekegyeztetés lefolytatására a T-3019 számú törvényt. A Miniszterelnökség tárcavezetője, Lázár János vezetésével a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum keretében asztalhoz ült az érdekképviseletekkel.

A T-3019 számú salátatörvény tervezetét, Trócsányi László igazságügyi miniszter 2014. decemberében, a szakszervezeteket megkerülve, törvénytelenül, egyeztetés nélkül terjesztette be a Parlament elé. Egyeztetés nélkül került a Parlament elé a közigazgatás átalakítására vonatkozó törvény is.
 
A fenti számú törvényjavaslatban az szerepelt, hogy a Magyar Kormánytisztviselői Kar vezető tisztségviselője nem lehet az a személy, aki szakszervezeti tisztségviselő is. Ez a megkötés nemzetközi és Európai Uniós jogokat, ajánlásokat is sértett. A Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumon (KÉF) sikerült meggyőzni Lázár Jánost, hogy a törvény ezen pontját vonják vissza.
Lázár János az ülésen elmondta azt is, hogy 2016. júniusában bevezetendő életpálya törvény életbe lépése előtt igyekeznek megoldani annak a 27000 kormánytisztviselőnek bérhelyzetét, akik jelenleg nettó 78.000 Forintot keresnek.
Az egyeztető fórumon a kormányhivatali rendszer átalakítása, a létszámkérdés valamint a vezetői illetmények is napirendre kerültek.
 
Az ÉSZT és a TBDSZ reméli, hogy a kormányzat felismerte a társadalmi párbeszéd fontosságát, és a jövőben, érdemben fog tárgyalni az érdekegyeztető fórumok részvevőivel.
 
ÉSZT
TBDSZ
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Eredményre vezetett a szakszervezetek tiltakozása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector