Startlaphoz Csatlakozz!

Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete: elfogadhatatlan a kormány ajánlata

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 02. csütörtök, 12:44
A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete (SZTDSZ) csalódottsággal vette tudomásul, hogy az ágazat munkavállalóinak válságos anyagi helyzetén a Kormány egy átmeneti kiegészítő pótlék bevezetésével kíván úrrá lenni. Hangsúlyoznunk kell, hogy erről szervezetünk nem folytatott tárgyalásokat, nem bírja egyetértésünket és több okból is elfogadhatatlannak tartjuk azt.

A Kormány nem biztosította a szükséges forrásokat egy kiegyensúlyozott, minden munkavállalót megillető, garantált és kiszámítható bérrendezéshez. Példátlan, hogy az intézkedés öthavi időtartamra, a dolgozók mintegy harmadát figyelmen kívül hagyva, súlyos méltánytalanságokat előidézve valósul meg. Érzékelhető javulás kizárólag a felsőfokú végzettségűek közül az egyetemet végzettek, valamint az igen hosszú szolgálati idővel rendelkezők esetében várható. Az ágazat túlnyomó többsége számára a kiegészítő pótlék mértéke a létminimum alatti megélhetésen érdemben nem változtat.

Az SZTDSZ követelése továbbra is az egészségügyben alkalmazott szakdolgozói bértábla kiterjesztése a szociális ágazat dolgozóira. Ennek elérésére fokozzuk erőfeszítéseinket, és ehhez kérjük szövetségeseink – a társszakszervezetek, a szakmai szervezetek és a civil szerveződések – támogatását is.
Budapest, 2015. július 2.

SZTDSZ Elnökség
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete: elfogadhatatlan a kormány ajánlata.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector