Startlaphoz Csatlakozz!

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete támogatja a közoktatásban érdekelt öt ágazati szakszervezet június 3-ra tervezett demonstrációját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. máj. 22. kedd, 15:49
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) szolidáris az öt közoktatásban érdekelt szakszervezet június 3-ra tervezett demonstrációjával. Az FDSZ a felsőoktatási intézmények fenntartásában működő gyakorló intézményei révén közvetlenül érintett a közoktatásban dolgozó pedagógusok helyzetének megítélésében.

    Az FDSZ úgy látja, hogy a minőségi társadalom felépítésének és működésének alapja az oktatás, amelynek kiindulópontját a közoktatási intézmények színvonalas működése kell, hogy biztosítsa. Színvonalas közoktatási intézmények nélkül nem működtethető - a minőségi elvárásoknak kiemelten megfelelő – felsőoktatási intézményrendszer sem.

    Az FDSZ egyetért a Pedagógus szakszervezetek azon követelésével, hogy a szakszervezetek és a szakmai szervezetek érdemi bevonása nélkül elfogadott köznevelési és szakképzési törvény bevezetését egy évvel el kell halasztani.

    Az FDSZ egyetért azzal a követeléssel, hogy ne támogassunk olyan javaslatot, amely a gimnáziumi férőhelyek jelenlegi számát 40%-kal csökkenteni akarja, amelynek egyenes következménye a felsőoktatási intézményekbe bejutni akaró fiatalok számának drasztikus korlátozása.

    Az FDSZ csatlakozik ahhoz a követeléshez, hogy 2012 júniusában kezdődjenek érdemi tárgyalások a 2013-as költségvetésről, kiemelten a közalkalmazottak öt éves bérelmaradásának rendezéséről.
Követeljük, hogy az újjáalakult Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezésében folytatódjanak a szakmai konzultációk a magyar közoktatási- és felsőoktatási rendszer átfogó rendezéséről, amelynek alapját az állami támogatások jelentős emelése képezze.

Budapest, 2012. május 22.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete Elnöksége nevében:
Tőrös Szilárd
elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete támogatja a közoktatásban érdekelt öt ágazati szakszervezet június 3-ra tervezett demonstrációját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector