Startlaphoz Csatlakozz!

Május 1-jei ajándék? - Az MSZP a szakszervezeti és a szociáldemokrata mozgalom megbélyegzése ellen

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 27. péntek, 20:16
A kormány sajátos ajándékkal készült május elsejére. Ezt az időszakot találta a legalkalmasabbnak arra, hogy bűnösnek bélyegezze a szakszervezeteket és a szociáldemokrata mozgalmat.

    Azt már az ünnepi előkészületek során sietett megtenni, hogy a frissen parlament elé került levéltári törvénybe bújtatva az állampárt szervezetének, tehát bűnös szervezetnek minősítse a több mint száz éves szakszervezeti mozgalmat, és ezzel az ürüggyel elkobozza 1944 és 1989 közötti iratait, tagnyilvántartásait.

    Beterjesztette azt a javaslatot is, amely az un. átmeneti intézkedések sorából az alaptörvény szintjére emeli, hogy az ilyen szervezetek az úttörőkkel, a nőszövetséggel és az antifasiszták, ellenállók szervezeteivel együtt „elárulták a nemzetet".  Így aztán nem is csoda, ha az államnak sürgős szüksége van levéltári anyagaikra, tagnyilvántartásukra. De ez nem volt elég. Most megszületett az a módosító indítvány is, amely a történelmet is átírva már 1944-től hasonló bűnökben marasztalja el a szociáldemokrata mozgalmat is.

    A levéltárakért felelős miniszteri biztos: Gyimesi Endre és a kulturális bizottság elnöke: L. Simon László módosító indítványt nyújtottak be, amely bevonja a bűnös állampárti szervezetek sorába az állampárt un. „elődpártjait".

    A többes szám világosan jelzi: nemcsak az MKP-ról, hanem az erőszakos pártegyesítés áldozatául esett szociáldemokratákról is szó van. Nem csupán az a cél, hogy a szociáldemokrata párt 1944-48 közötti papírjait, köztük a magánhagyatékból származókat is jogtalanul rekvirálják: mindez sokkal többet jelent. Azt, hogy kimondják: a szociáldemokraták már 1944-ben is bűnösnek számítanak, amikor vezetőik éppen nem hatalomban, hanem koncentrációs táborokban voltak.

    A kormány szerint méltán, hiszen már ekkor előre osztoznak a későbbi állampárt bűneiben. A kormány május elsejei szép üzenete tehát így szól: bűnös a szakszervezeti mozgalom, a szociáldemokrata mozgalom és persze a mai szocialisták is. Vagy azért, mert jogelőd, vagy azért, mert jogutód, de bűnös mindenki, aki volt, van vagy lesz a baloldal közelében. (OS)

  Lendvai Ildikó az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil - és vallásügyi bizottság tagja     
    Kiadó: MSZP-Országos Központ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Május 1-jei ajándék? - Az MSZP a szakszervezeti és a szociáldemokrata mozgalom megbélyegzése ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector