Startlaphoz Csatlakozz!

Biztos munkahelyet, tisztes megélhetést! Működő és elérhető közszolgáltatásokat!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. április 10. kedd, 16:10
Az igazságtalan adórendszer, az új Munka Törvénykönyvében, a szolgálati törvényekben és a közszolgálati tisztviselői törvényben szereplő munkavállalói jogok csorbítása és a további munkahelyek megszüntetése elleni tiltakozásul, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) demonstrációt szervez 2012. május 1-jén 10 órára, Budapestre a Városligeti fasorba.

    A tüntetéssel az a célunk, hogy felhívjuk a kormány és a politikai pártok, valamint a közvélemény figyelmét a magyar társadalom valódi problémáira: a munkahelyek tömeges megszűnésére, a munkavállalók kiszolgáltatottságára, a közösségi szolgáltatások (egészségügy, oktatásügy, közlekedés stb.) leépülésére és már a középosztályt is fenyegető elszegényedés veszélyére. Minden kormányzati ígéret ellenére mára egyértelművé vált, hogy az egykulcsos adórendszer rontja a munkavállalók helyzetét, növeli a félelmet és a bizonytalanságot.

    Követeljük, hogy a kormány tegye igazságosabbá az adórendszert, biztosítsa az alacsonykeresetűek nettó bérének növelését!

    Követeljük, hogy valódi érdekegyeztetés keretében dolgozza ki a kormány a Munka Törvénykönyvéhez kapcsolódó módosításokat. Az érintettekkel folytatott tárgyalásokat követően változtassa meg a közszolgálatok területén életbe lépett munkavállaló- és szakszervezet-ellenes szabályokat.

    Követeljük, hogy a kormány ne szüntessen meg több munkahelyet és biztosítson védelmet a munkájukat elvesztő embereknek!

    Az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy együtt képesek vagyunk eredményeket elérni a kormánnyal és a munkáltatókkal szemben. Csak együtt védhetjük meg munkahelyeinket, együtt léphetünk fel a kiszolgáltatottság ellen!

    Ezt a közös akaratot fejezzük ki a munka ünnepén a demonstrációval, melyre várunk mindenkit, és kizárólag szakszervezeti zászlók alatt követeljük együtt: „Biztos munkahelyet, tisztes megélhetést! Működő és elérhető közszolgáltatásokat!”.

Budapest, 2012. április 5.

Autonóm Szakszervezetek Szövetsége
Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés
Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége
Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Biztos munkahelyet, tisztes megélhetést! Működő és elérhető közszolgáltatásokat!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector