Startlaphoz Csatlakozz!

LMP: Elég a magánnyugdíjpénztári tagok kiszolgáltatottságából!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 30. péntek, 14:38
A kormány továbbra is bizonytalanságban és kiszolgáltatottságban tartja a magánnyugdíjpénztárban maradni akaró tagokat azért, hogy átlépésre kényszerítse őket. A Lehet Más a Politika felszólítja a kormányt, hogy biztosítsa a tagok megtakarításainak biztonságát! Az LMP ezért kérni fogja a február elején már beadott törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét, amellyel lehetővé válna a magánnyugdíjpénztári megtakarítások átvitele az önkéntes nyugdíjpénztárakba.

     Március 31-én lejár a magánnyugdíjpénztári tagok átlépési határideje az állami nyugdíjrendszerbe. A kormány teljes bizonytalanságban tartja a megmaradt magánpénztári tagokat és sunyi, visszatetsző módon akarja elérni, hogy átlépjenek az állami rendszerbe, és a kormány rátehesse a kezét a tagok megmaradt 234 milliárd forintnyi megtakarítására. A kormány fegyvernemet váltott, érzékelve a tavaly átlépett tagok jogos felháborodását most nem a zsarolás és a fenyegetés eszközével él, hanem bizonytalansággal próbálja átlépésre kényszeríteni a tagokat.

    Miközben a Fidesz kritizálta a pénztári hozamokat és kereste más szemében a szálkát, addig nem vette észre a saját szemében a gerendát. Napvilágot látott az Államadósság Kezelő Központ kimutatása az einstandolt vagyonról. Ebből kiderült: sikerült a vagyon egy jelentős részét eltőzsdéznie. A kormány azonban nem tudott magasabb hozamot elérni, sőt még vagyonvesztést is okozott.

    Az LMP ennek az áldatlan, kiszolgáltatott helyzetnek a megoldásáért kérni fogja a február elején benyújtott és leszavazott törvényjavaslatának tárgysorozatba vételét. A törvény végleg elrendezheti a tagok és megtakarításaik helyzetét azáltal, hogy a tagok az önkéntes nyugdíjpénztárakba menekíthetik a megtakarításaikat, ezáltal a nyugdíjrendszernek csak egy második pillére maradna, amely valódi öngondoskodáson alapulna. Az átlépésre a javaslat szerint szeptember végéig lenne lehetőség.

    Az LMP felszólítja a kormányt, hogy biztosítsa a hosszú távú lehetőségét a megtakarítások további gyarapítására az állami pilléren kívül! A Lehet Más a Politika azt is kéri a kabinettől, hogy ne tartsa tovább kiszolgáltatott helyzetben a maradni kívánó magánpénztári tagokat és támogassa a törvényjavaslatot. Egyszer már Orbán Viktor és Lázár János is becsapták az átlépőket, amikor írásban adták egy országgyűlési határozatban, hogy lesznek egyéni számlák 2011. december 31.-ig. A tagok már tudják, nem remélhetnek segítséget az Alkotmánybíróságtól sem, hiszen tavaly decemberben megtárgyalták és nem döntöttek az einstandról. Ennek ellenére arra biztatunk minden tagot, hogy tiltakozásképpen nyújtsanak be március 31-ig alkotmányjogi panaszt is.(OS)

Vágó Gábor
országgyűlési képviselő,
a Számvevőszéki és költségvetési bizottság tagja

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LMP: Elég a magánnyugdíjpénztári tagok kiszolgáltatottságából!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector