Startlaphoz Csatlakozz!

LMP: Csökkenő reálbérek – rosszabbul élünk, mint egy éve!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 22. csütörtök, 17:28
A KSH legújabb gyorsjelentése szerint a hazai bruttó átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest 4,3 százalékos növekedést mutattak. A versenyszférában 5,2 százalékos volt a bővülés, míg a költségvetési területen csak 1,4 százalékos. Az sajnos nem tudható pontosan, hogy a nettó átlagkeresetek valódi helyzete hogyan alakul, mivel a KSH számításaiban nem jelenik meg a családi adókedvezmény hatása. Az viszont tudható, hogy az 1,4 százalékos átlagos bővülés a bérkompenzáció nélkül sokak számára nominálisan is csökkenő béreket jelent, miközben azok a kompenzációval is legfeljebb szinten tarthatóak.

    Közben a KSH szerint a fogyasztói árak februárban 5,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Vagyis bármilyen esetleges nettó béremelkedés a legtöbb ember számára reálbércsökkenést eredményez idén: az Orbán-kormány tevékenységének eredményeképpen a bérből élő családok rosszabbul élnek, mint egy éve.

    Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel hibás gazdaságpolitikájával és vonja vissza a bérből és fizetésből élőket sújtó intézkedéseit. Ennek keretében helyre kell állítani az igazságos, többkulcsos jövedelemadót, mivel mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy ennek semmilyen pozitív növekedési hatása nincs és nem is várható, mindössze a rosszabbul keresőktől csoportosít át pénzt a jobban élők részére. Mindemellett be kell vonni a közteherviselés alá a jelenleg eltitkolt magán– és vállalati jövedelmeket, és meg kell állítani a közszolgálatban dolgozók drasztikus reálbércsökkenését.

Szél Bernadett
országgyűlési képviselő

Scheiring Gábor
országgyűlési képviselő,
az LMP gazdasági kabinetjének vezetője

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LMP: Csökkenő reálbérek – rosszabbul élünk, mint egy éve!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector