Startlaphoz Csatlakozz!

Miért érdemes HTFSZ-tagnak lenni?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 20. kedd, 16:51
A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) több mint 23 éve, 1989-ben alakult hivatásos tűzoltók által. Jogaikat, jogos járandóságaikat, illetményük és szociális helyzetük jobbítását mindig is maguk a tűzoltók harcolták ki szakszervezetükön keresztül.

    A HTFSZ a kezdetektől a legerősebb, legnagyobb tűzoltói tagsággal rendelkező érdekképviselet. Mint szakszervezet annyira erős, amennyire TE akarod, hogy az legyen. Van, aki csak egyszerűen tag és tagdíjával, a helyi egység taggyűlésein hozzászólásaival támogatja a tűzoltó-társadalmat. Van, aki érez magában tehetséget és felvállalja kollégáinak képviseletét különböző tisztségek ellátásával.

    A HTFSZ nem egy távoli megfoghatatlan szakszervezet, hanem hivatásos tűzoltók által létrehozott és működtetett olyan érdekképviseleti szervezet, amelynek elsődleges célja maguknak a hivatásos tűzoltóknak védelme és segítése az életük és szolgálatuk minden területén. Tisztségviselőink nem magasan képzett közgazdászok vagy brókerek és nem tanult médiaszereplők vagy szónokok. Mindenki közülünk ugyanolyan tűzoltóként szerelt fel, mint bárki más, csak tenni akart valamit azért, hogy neki és társainak jobb legyen. Folyamatosan tanuljuk, hogyan lehetünk egyre jobbak a szakmában és az érdekeitek védelmében egyaránt.

    A HTFSZ tagságában segítjük egymást szakmai kérdésekben, jogi úton, segélyt nyújtunk a nehéz időkben, kedvezményes nyaralásokat szervezünk az ország sok-sok területére és a közeli országokba is, köszönhetően a külföldi tűzoltó kollégáinknak. Honlapot és fórumot üzemeltetünk a széleskörű tájékoztatásért. Létrehoztuk és működtetjük a Tűzoltókért Alapítványt, amelynek már sok kolléga mondott köszönetet évről évre. Segítjük a helyi rendezvényeiteket és képviselünk benneteket a legmagasabb kormányzati szinteken is.

    Mit értünk eddig el? Nézzük meg a jelenlegi helyzetet és nézzünk a múltba!

    A fizetési jegyzék elemei, a szolgálati körülmények. Jelenleg heti 48 óra a szolgálatteljesítési idő. Igen, küzdünk a 40 óráért, de 2006-ig heti 54 órát szolgáltunk. Akkor a HTFSZ tagsága elsőként lépett fel ez ellen és ment egészen Brüsszelig több busznyi kollégával, aminek köszönhetően lecsökkent a heti szolgálati idő és KIFIZETÉSRE kerültek a túlszolgálati díjak visszamenőlegesen, kamatokkal.

    Veszélyességi pótlék. Igen, volt időszak, amikor ez csak a tényleges bevetésben töltött órák után járt. Talán volt bruttó 100 Ft óránként. A HTFSZ tagsága úgy döntött, jogi és tárgyalásos úton is megtesz mindent a régebben működő, havi fix, magasabb összegű pótlékért. Most ez a sor ott van a bérjegyzékeiteken!

    Délutános, éjszakai pótlék. Sokan nem értik, hogyan kell számolni, mikor és hogyan jár. A HTFSZ nélkül nem volna mit számolni, mivel hosszú pereskedés után sikerült kiharcolnunk, hogy minden érintettnek alanyi jogon járjon!

    Kafetéria. Az akkori kormányzat elvette a 13. havi illetményt, a kafetéria nem sokkal később bevezetésre került. A HTFSZ-nek és a többi szakszervezetnek sok hónapos kemény tárgyalásai kellettek ehhez.

    Kedvezményes szolgáltatásokért tárgyalunk folyamatosan különböző vállalatokkal (Vodafone, Telenor, Generali, banki és kereskedelmi szolgáltatók, szórakoztató előadások, üdülők, fürdők, stb.).

    Még egy fontos kérdés! Ha bajba kerülsz, kihez fordulhatsz teljes bizalommal, ki ad pénzbeli segítséget, képvisel akár a bíróság előtt is, ki tud akár a szolgálati úton kívül is tárgyalni az érdekedben? Mi biztosan!

    A HTFSZ nem a vezetőségből áll. A HTFSZ maga a tagság és egyben a hivatásos tűzoltók összessége. Légy Te is tagunk, tartozz közénk! Segítsd Te is kollégáidat lehetőséged szerint!

Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

Forrás: Lánglovagok.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Miért érdemes HTFSZ-tagnak lenni?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector