Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 28. kedd, 15:55
Jogunk van a munkához, a tisztes foglalkoztatáshoz, a szociális igazságossághoz, megdolgozunk érte! A megszorítások helyett valódi megoldásra van szükség!

   Nem csökken, de rekordszintű a munkanélküliség kontinensünkön. Ez elfogadhatatlan! A döntéshozóknak be kell váltaniuk ígéreteiket. Érdemi előrelépéseket követelünk a foglalkoztatásban. A megszégyenítő éhbért adó közmunkahelyek nem jelentenek valódi megoldást. Továbbra is a versenyképes és fokozatosan bővülő foglalkoztatás feltételeinek megteremtése legfontosabb elvárásunk. Nyilatkozatok helyett valós eredményekre van szükség!
   Itt, Magyarországon is!
 
   Nem elviselhető, hogy a megszorítások – bárminek is nevezzék e politikákat – megfojtsák a növekedést, a munkahelyteremtést, fokozva az egyenlőtlenséget, a társadalmi kirekesztést. A bizalom meredek csökkenése intő jel kell, hogy legyen!
   Itt, Magyarországon is!
 
   Elfogadhatatlan, hogy a kormányok egyedüli megoldásként csak a bérek és a szociális védelem csökkentését, a munkaszerződések ultra rugalmasítását javasolják, miközben támadják a kollektív alku rendszereit és a kollektív érdekvédelmet.
   Itt, Magyarországon is!
 
   Nem a munkavállalók költekeznek, a megszorításokat azonban nekik kell megfizetni, elszenvedni. Igazságos, arányos módon kell a költségvetési egyensúlyt fenntartani, és ha felborul, azt helyreállítani is. Saját fejlődésének alapjait számolja fel az a gazdaságpolitika, amely a dolgozók, a munkanélküliek, a nyugdíjasok tömegeit taszítja szegénysorba, nem biztosít jövőt a fiataloknak.
   Itt, Magyarországon is!
 
   A munkavállalók, a szakszervezetek az igazságos újraelosztásban érdekeltek. A kormány által arányosnak nevezett egykulcsos jellegű adózás többet vesz el az alacsonyabb keresetűektől, sokszor ellehetetlenítve őket, míg a többkulcsos, progresszív adórendszer csökkentheti a jövedelemkülönbségeket. A munkavállalónak napi 8 órai munkával kell megkeresnie azt a bért, ami önmaga és a családja tisztes megélhetését biztosítja.
   Itt, Magyarországon is!
 
   Az MSZOSZ továbbra is kiáll a nyugdíjasok érdekei mellett.  Kizárólag olyan átalakításokban érdekelt, amely a munkavállalók számára kortól, és nemtől függetlenül biztosítani tudja a tisztes nyugdíjba vonulás lehetőségét, a nyugdíjas lét feltételeit.
   Itt, Magyarországon is!
 
   A munkavállalók, a munkanélküliek, a nyugdíjasok, az egyre bizonytalanabb és kiszolgáltatottabb helyzetben lévő családok, és érdekvédelmi szervezeteik segítséget, valódi együttműködést várnak az általuk választott képviselőktől.
    Itt, Magyarországon is!
 
   Nemet mondunk a kiszolgáltatottságra!
   Igent mondunk az együttműködésre!
   Itt, Magyarországon is!
 
 
Budapest, 2012. február 28.
 
MSZOSZ elnökség

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector