Startlaphoz Csatlakozz!

KEKSZ és VTDSZSZ: mondjon le a BKV igazgatósága!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 28. kedd, 12:37
Az Igazgatóság utóbbi időszakban hozott döntései minden szakmai alapot nélkülöznek, és nem biztosítják a BKV Zrt munkavállalói számára a nyugodt, biztonságos és szolgáltatás szempontú munkakörülmények fenntartását.A KEKSZ és a VTDSZSZ felszólítja az Igazgatóság tagjait, hogy felelőtlenségükből következően tisztségükről azonnali hatállyal mondjanak le!

   Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége az alábbi közleményt adja ki A BKV Zrt vezetése az utazási kedvezmények megvonásával az utolsó csepp után is csepegtetni akart a pohárba! A Tulajdonos és előretolt pajzsa a BKK az Igazgatóságon keresztül gyakorol nyomást a BKV Zrt vezetésére, melynek következménye olyan átgondolatlan döntések kikényszerítése, mely a BKV Zrt dolgozóit hátrányosan különböztetik más közszolgáltató társaságoknál munkát vállalókkal szemben. Az Igazgatóság utóbbi időszakban hozott döntései minden szakmai alapot nélkülöznek, és nem biztosítják a BKV Zrt munkavállalói számára a nyugodt, biztonságos és szolgáltatás szempontú munkakörülmények fenntartását. Az Igazgatóságnak a Kollektív Szerződés felmondására irányuló döntése nem vette figyelembe az elmúlt évtizedekben hozott belső megállapodásokat, mely döntések szakmai alapon a humánerőforrás terheinek figyelembevétele mellett alakították ki a bérszerkezeti elemeket, azok alkalmazási módjait és helyeit, az igazságos — a többletteljesítményért többletbér elvű — bérelosztás végrehajtását.

   A Kollektív Szerződés felmondását nem előzte meg semmilyen gazdaságossági számítás, melynek egyik következménye, hogy a BKV Zrt-n belüli bérstruktúrában bérfeszültségek keletkeznek, mely az eddigi megszerezhető bérek jelentős csökkenésével, elvesztésével is járnak, ráadásul jellemzően csak a szolgáltatást végrehajtó 8-10 ezer munkavállaló körében. A KSZ felmondása megítélésünk szerint ún. "pótcselekvésnek" minősíthető, melynek gazdasági alátámasztottságára nem készült hatástanulmány sem.

   A KSZ-nek a Munka törvénykönyvétől való eltérése nem járt a többlet bérköltségekkel! Téves az az állítás, mely szerint a Kollektív Szerződés jelentős többletkiadást jelentett a tulajdonosnak, illetve a munkáltatónak. Az Igazgatóság utazási kedvezményekről szóló határozata a Kollektív Szerződés lejárta előtt tovább erősítette a konfliktus kialakulását. Az Igazgatóság határozata és a BKV Zrt lépéseinek kikényszerítése felrúgta az együttműködés és a párbeszéd kulturális szabályait és a kialakult konfliktus tárgyalásos rendezését, a megállapodás lehetőségét ellehetetlenítette, miközben azt kommunikálja, mintha az érdekképviseletek oldaláról lenne ebben akadály! Ezt vissza kell utasítanunk! A munkaügyi kapcsolatok egészséges együttműködésének szabályiba való beavatkozás felveti az Igazgatóság tagjainak felelősségét! A KEKSZ és a VTDSZSZ felszólítja az Igazgatóság tagjait, hogy felelőtlenségükből következően tisztségükről azonnali hatállyal mondjanak le! Amennyiben döntéseik meghozatalában mégis van felelősségérzetük, de úgy látják, hogy érdemben nem tudják a folyamatokat befolyásolni, akkor pedig kötelességük a lemondás felajánlása! A munkavállalók nevében ezt várjuk el felelős pozícióban helyet foglaló döntéshozóktól!

    Kiadó: Cinkota Autóbusz Szakszervezet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KEKSZ és VTDSZSZ: mondjon le a BKV igazgatósága!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector