Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar feltalálók a munkahelyteremtésért és az államadósság csökkentéséért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 27. hétfő, 09:09
A Magyar Feltalálók Egyesülete február 24-én rendezte meg 2011. évi Közgyűlését, melyen a jelenlévők egyhangúlag kinyilvánították, hogy a magyar feltalálók alkotásaikkal jelentős hozzájárulást adhatnak az ország legsúlyosabb gazdasági problémáinak megoldásához, nevezetesen a munkahelyteremtéshez és az államadósság csökkentéshez.

Az elmúlt másfél évtizedben a magyar találmányok hasznosítása a Géniusz nemzetközi találmányi, innovációs eseménysorozaton való szerepléssel indult el. Azt a Magyar Feltalálók Egyesülete kétévenként, rendszeresen megrendezte Budapesten. 1996 óta 2009-ig hét Géniusz volt, amelyeken az államunk támogatásának köszönhetően díjmentes kiállítási helyeket kaptak a feltalálók, kis és közepes vállalkozások egyetemek, nem haszonelvű kutatóhelyek új eredményeik bemutatására. Ennek köszönhetően összesen közel kétezer hazai és ugyanennyi külföldi találmány mutatkozott be Budapesten. A Géniusz világhíres lett, és mára a feltalálók világszövetségének tucatnyi feltaláló-szervezete követi a példánkat, államaik támogatásából sorra lehetőséget adnak testvérszervezeteik tagjainak piacszerző bemutatkozásra.

A Géniusz olyan fontos esemény lett, amelyikre készülni érdemes, arra időzíteni a piacra lépést. Az üzleti körök is megszokták már, hogy érdemes Budapestre jönni a Géniusz idején és válogatni a hasznosítandó új megoldásokban. Sikerült a Géniusz társult rendezvényeivel a művészeket és a fiatalságot is inspirálni, hogy alkotni jó, alkotónak lenni büszkeség.
A Magyar Feltalálók Egyesülete 2011-ben a magyar EU elnökség idején tervezte megrendezni a nyolcadik ilyen nemzetközi találmányi eseményt Budapesten. Az állami támogatási kérelmek válasz nélkül maradtak, az idő elszállt, a soron következő Géniusz elmaradt, a sorozat megszakadni látszik.

Az új hazai innovációs eredmények széleskörű megismertetése érdekében a MAFE Közgyűlés elhatározta, hogy folytatni kell a Géniusz eseménysorozatot. A közgyűlés javaslata szerint a nyolcadik Géniusz 2013. június 9. és 13. között lenne Budapesten. A tervezett esemény Szellemi Tulajdon Világfesztivál lenne, benne nemzetközi találmányi vásár, kulturális innovációs fesztivál, diplomázók nemzetközi fórima és egy Hungarikum bemutató. Így tudatosítani szeretnénk, hogy a szellemi tulajdon egésze, a szabadalmazott találmányok, szerzői művek hasznosítása és eredetvédelemmel rendelkező áruk termelése szolgáltat alapot a munkahelyteremtéshez és az államadósság csökkentéshez.
A Magyar Feltalálók Egyesületének Közgyűlése elvárja, hogy a Nemzeti Együttműködés Kormánya, az elődeihez hasonlóan, a kiállítóhelyek díjmentes biztosításához állami támogatást adjon a nyolcadik Géniusz megrendezéséhez. (OS)

Vedres András

Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyar feltalálók a munkahelyteremtésért és az államadósság csökkentéséért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector