Startlaphoz Csatlakozz!

A Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 16. csütörtök, 09:37
A BKV Zrt. szakszervezetei aggódva figyelik a sajtóban megjelenő, időnként ellentmondó nyilatkozatokat.

    Nem értjük, hogy a döntéshozók miért csak most kezdik el a BKV Zrt, illetve a közösségi közlekedésre vonatkozó hosszú távú koncepcióját kidolgozni, kidolgoztatni! A finanszírozás megoldására mindenféleképpen olyan forrásokat szükséges találni, melyek többletbevételeket biztosítanak a közösségi közlekedés biztonságos fenntartásához és nem sérti más közszolgáltató cég pénzügyi támogatását, valamint az utazóközönség terheit sem növelik.

    A BKV Zrt pénzügy terheinek feloldását további hitelek felvétele, refinanszírozásuk megoldásaként nem segítik, hisz a kamatterhek fennmaradása és növekedése a későbbiekben az adósságok visszafizetését nehezítik meg.

    Ki kell mondani, hogy nem a BKV Zrt megmentése a fő kérdés, hanem a tulajdonos, mint megrendelő pénzügyi tartozásainak kifizetése, rendezése, amellyel a főváros már hosszú évek óta tartozik, illetve hitelfelvételre kényszerítette a BKV Zrt-t, így hidalva át a tulajdonos fizetésképtelenségét.
    A BKV Zrt a mai napig egy jól működő cég és az elmúlt évek hibáit, korrupciós botrányit leszámítva a BKV Zrt munkavállalóinak köszönhetően képes Budapest és a régió közösségi közlekedését ellátni.

    A BKV Zrt vezetése a járművek folyamatos felújítását és pótlását is megoldhatta volna, amennyiben a finanszírozás módjára már hosszú évek óta megkeresték volna a megoldást. Sem a jegy és bérletáremelés, sem a munkavállalók jövedelmének csökkentése nem oldja meg a működéshez szükséges költségek előteremtését. További érthetetlenséget okoz, hogy megint a járatritkítások és a privatizációs lehetőségek kerültek előtérbe, miközben a BKV Zrt munkavállalói európai összehasonlításban a legversenyképesebbek és a legolcsóbban előállított közösségi közlekedés előállítását végzik el nap, mint nap. A kiszervezés és a privatizáció mindenhol drágább megoldást jelent, hiszen az új járművek beszerzésének - függetlenül attól, hogy azt alvállalkozó biztosítja - többletköltségei a megrendelőt, jelen esetben a BKK-t, vagy a tulajdonos költségeit növelik. Közvetett módon tehát minden költség a közösségi közlekedés pénzügyi kiadásai között jelentkezik, hiszen egyetlenegy vállalkozó sem fogja saját pénzét, hasznát, illetve profitját járművek beszerzésére fordítani. Egyedül a BKV Zrt nem teheti ezt meg, hiszen nemhogy haszna nincs a közösségi közlekedésből, még a szolgáltatás ellenértékét sem kapja meg évtizedek óta. (OS)

    Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector