Startlaphoz Csatlakozz!

TUDOSZ: nyilatkozat a Felsőoktatási törvény kapcsán

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 07. kedd, 16:08
A TUDOSZ elnöksége a tudományos utánpótlás védelmében kéri a döntéshozóktól, ne két héttel, hanem egy évvel halasszák el az új felvételi-rendszer bevezetését, biztosítva hatásainak újragondolását, szükség esetén újrafogalmazását.

    A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete (TUDOSZ) elnöksége a tudományos utánpótlás védelmében az alábbi nyilatkozatot fogadta el:

    Az Oktatási Államtitkárság úgy döntött, hogy jelentősen csökkenteni szükséges a felsőoktatásban térítésmentesen tanuló hallgatók számát. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a döntés meghozatalát alátámasztó tanulmányok, háttérszámítások, hatástanulmányok vagy nem készültek el, vagy csupán a nyilvánosság számára nem hozzáférhetők.

    Aggályosnak tartjuk a döntést két okból.

    Egyrészt a sokéves gyakorlattal szemben nem ad elegendő időt arra, hogy a továbbtanulni kívánó hallgatók az új feltételek ismeretében megfontolt döntést hozhassanak, ha szükséges, módosítsák életstratégiájukat. Másrészt nem látható, hogy a felsőoktatási intézmények finanszírozása hogyan tudja biztosítani a további működésüket, a jó színvonalú oktatás nyújtását.

    Kérjük ezért a döntéshozókat, ne két héttel, hanem egy évvel halasszák el az új rendszer bevezetését, biztosítva hatásainak újragondolását, szükség esetén újrafogalmazását.

Kiadó: Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete TUDOSZ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - TUDOSZ: nyilatkozat a Felsőoktatási törvény kapcsán.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector