Startlaphoz Csatlakozz!

Felhívás az FRSZ tagságához és valamennyi rendőrségi munkavállalóhoz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 03. péntek, 09:52

Miután tegnap kiderült, hogy a Belügyminisztérium önkényesen és jogellenesen leállíttatta a rendvédelmi szervek állományába tartozó dolgozók szakszervezeti tagdíjának illetményből történő levonását, addig a mai napon az ORFK vezetője felmondta a szakszervezetekkel kötött korábbi együttműködési megállapodást. E megállapodás szabályozta az ORFK érdekegyeztetési rendszerét, a szakszervezetek helyiség használati jogát, a tagdíjlevonás rendjét, és a munkáltató valamint az érdekképviseletek együttműködésének egyéb kérdéseit.

    A belügyminiszter két héttel ezelőtt még azt ígérte a szakszervezetek vezetőinek, hogy a januári tagdíjakat levonják az illetményekből és azt kérte, hogy az érdekképviseletek terjesszék elő az együttműködés jövőbeni módjára vonatkozó elképzeléseiket. Az ORFK vezetése a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács január elejei ülésén szintén az együttműködés továbbfolytatása iránti elkötelezettségét hangsúlyozta, miként teszi ezt Hatala tábornok is felmondólevelében.
A tettek azonban sajnos mást mutatnak! Amennyiben eddig valakinek is kétségei lettek volna afelől, hogy a kormányzat a rendvédelmi szférában működő szakszervezetek működésének ellehetetlenítésére törekszik, annak be kell látnia tévedését!

    Az okokat nem közölték, legfeljebb sejthetjük, büntetésünket azzal érdemeltük ki, hogy fel mertük emelni szavunkat a hivatásos állomány 74 évig fenn állt szolgálati nyugdíjrendszerének eltörlése ellen! Büntetésünket ezért emelt fővel, büszkén viseljük! Szégyenkezni valónk nincs! Szégyelljék magukat a jogállam írott és íratlan normáit lábbal tiprók!

    Elődeink 22 évvel ezelőtt, a rendszerváltoztatás hajnalán éppen azért alapították meg a Független Rendőr Szakszervezetet, hogy útját állják a hatalom önkényének, hogy biztosítsák a rendőrségi munkavállalók egyéni és kollektív jogait! E jogokért most ismét harcolnunk kell! Ehhez kérem valamennyi tagunk és tisztségviselőnk támogatását!

    Aki pedig eddig nem lépett sorainkba, itt az ideje, hogy ezt megtegye! A rendvédelmi szférában zajló események ugyanis a napnál világosabban bizonyítják: a rendszerváltás óta soha nem volt akkora szükség az összefogásra és jogaink közös védelmére, mint napjainkban!

    Tennivalóitokról hamarosan tájékoztatunk benneteket. Addig is kérem, hogy emelt fővel viseljétek FRSZ tagságotokat!

Forrás: FRSZ.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Felhívás az FRSZ tagságához és valamennyi rendőrségi munkavállalóhoz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector