Startlaphoz Csatlakozz!

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma: késik a bérkompenzáció

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 02. csütörtök, 17:52
Bekövetkezett az, amit előre jeleztünk. A közszféra számos területén késik a kompenzáció. Pedagógusok, könyvtárosok, egészségügyi és szociális munkavállalók kaptak a januári keresetek átutalása eredményeként több ezer, esetenként a tízezer forintot is meghaladóan kevesebbet, mint amire számítottak.

    A szakszervezetek, így a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma is többször kritizálta az egykulcsos adórendszerre történő áttérés igazságtalanságait.

    Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács 2011. decemberi ülésén – amikor a 216 ezer forintnál kevesebbet kereső többség kompenzációjáról szóló kormányrendeletet tárgyaltuk – jeleztük, hogy a rendelet szövege bonyolult, nehezen értelmezhető. Kértük a kormányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a végrehajtásáért felelős munkáltatók feladataikat úgy legyenek képesek ellátni, hogy a február eleji bérkifizetések megfeleljenek a rendeletben előírtaknak még akkor is, ha mindannyian tudtuk, hogy a jogos kompenzációt visszamenőleg is ki kell majd fizetni. Fontosnak tartottuk, tartjuk ezt azért is, mert a bolti árak, a közüzemi díjak, egyszóval a megélhetés költségei már január első munkanapjaiban megnövekedtek.

    Elfogadhatatlan számunkra, hogy az amúgy is alacsony keresetű, több éve bérbefagyasztással sújtott közszolgálati munkavállalók tömegei szenvedjenek súlyos hátrányt.

    Felszólítunk minden érdekeltet, hogy közös erőfeszítéssel tegyenek meg mindent azért, hogy a következő havi kifizetéseket ne terheljék hasonló anomáliák, és visszamenőleg is megkapják az érintett munkavállalók a kormányrendelet szerinti járandóságukat.

Budapest, 2012. február 2.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
Varga László
elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szakszervezetek Együttműködési Fóruma: késik a bérkompenzáció.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector