Startlaphoz Csatlakozz!

Nem akarják fűteni az iskoláikat a helyi önkormányzatok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 02. csütörtök, 11:31
Mínusz 5-10 fok hideg nem rendkívüli időjárás! Egyes települési önkormányzatok képviselői azzal dicsekednek a különböző médiumokban, hogy több millió forintot tudnak spórolni fűtési költségekből, ha téli hónapokban egy-két hétre bezárják az általuk fenntartott iskolákat, óvodákat.

    Rossz kezekben van az iskolák és az óvodák fenntartása az önkormányzatoknál, ha felügyelet és étkeztetés nélkül haza küldhetik a gyermekeket, az esetlegesen fűtetlen lakásokba, időszakosan megtagadva kötelező feladatukat a gyermekek óvodai nevelését, iskolai oktatását és napközbeni ellátását.

    Mi lesz a dolgozó szülők gyermekeivel, ha felügyelet nélkül maradnak a lakásban? Mi lesz azzal a pénzzel, amit megtakarítanak a gyermekeken, tanulókon, mire fordítják? Pihenőnap elvonása: Sok iskola igazgatója úgy nyilatkozik, hogy majd szombati pihenőnapon kell bemenni a tanulóknak az iskolába "letanulni" a kieső tananyagot, amikor végre együtt lehetnének szüleikkel, testvéreikkel. Ez törvényes, de ésszerűtlen magatartás, hiszen az előírt követelmények átadását akkor is lehet biztosítani, ha a tanuló egy-egy órával tovább marad az iskolában hét közben.

    Az is megoldás, ha kihagynak valamit a sokszor feleslegesen előírt, megtanulhatatlan mennyiségű ismeretanyagból, és ezzel is csökkentik a tanulók túlterhelését. Jogszabályi háttér. A hatályos közoktatási törvény értelmében rendkívüli szünetet a megyei, fővárosi főjegyző vagy a települési önkormányzat jegyzője rendelhet el, ha rendkívüli időjárás, járvány, természeti csapás vagy más elháríthatatlan ok miatt a megye, főváros, illetve az adott település területén a nevelési-oktatási intézmények működtetése nem lehetséges.

    A rendkívüli szünet elrendelésével egyidejűleg az oktatásért felelős minisztert értesíteni kell. Fűtött közösségi tér biztosítása: Mielőtt általános gyakorlattá válna az önkényes "szénszünet" az oktatásért felelős miniszternek kell közbelépni, annak érdekében, hogy a helyi önkormányzatok, ne zárják be az óvodákat, hidegebb időjárás miatt - hanem ellenkezőleg - biztosítsanak fűtött közösségi teret, étkeztetést és felügyeletet a tanulók számára a délutáni, esti időszakban is. (Természetesen valódi veszélyhelyzet, pl. nagyobb hóesés vagy jegesedés esetén indokolt, hogy otthon maradjanak a gyermekek.) Közérdekű adatigénylése címén megkérdezzük Dr. Réthelyi Miklós miniszter urat, hány jegyzői, főjegyzői bejelentés érkezet hozzá rendkívüli óvodai, iskolai szünet ügyében, és mit tud tenni a NEFMI a fűtési költségek megtakarítása miatt, indokolatlanul hazaküldött gyermekek, tanulók védelme érdekében. (OS)

Sajtószóvivő: Keszei Sándor

Bővebb információ: www.mszoe.hu

Kiadó: Magyarországi Szülők Országos Egyesülete

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem akarják fűteni az iskoláikat a helyi önkormányzatok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector