Startlaphoz Csatlakozz!

Gyors cselekvés kell az állástalanság leküzdésére

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 02. csütörtök, 09:57
Örülök, hogy a Tanács végre felismerte: csupán költségvetési megszorításokkal nem orvosolhatók Európa egyre súlyosabb problémái - hangsúlyozta Göncz Kinga szocialista EP-képviselő az Európai Tanács múlt heti döntéseiről rendezett parlamenti vitához benyújtott írásos hozzászólásában.
   
    „23,7 millió nő és férfi. 2011 végén ennyien voltak munka nélkül Európában. A múlt heti csúcson tető alá hozott fiskális paktumon alig száradt meg a tinta, amikor megjelent a lesújtó statisztika: a közös valuta bevezetése óta nem volt olyan magas a munkanélküliek aránya az eurózóna országaiban, mint tavaly év végén. Különösen aggasztó a fiatalkori munkanélküliség Spanyolországban és Görögországban, ahol a 25 év alattiaknak csaknem a fele nem talál állást" - áll Göncz Kinga felszólalásában.

    A képviselő kifejtette: „Örülök, hogy a Tanács végre felismerte, amit az Európai Parlament szocialista képviselői régóta hangoztatnak: a helyzet tarthatatlan, csupán költségvetési megszorításokkal nem orvosolhatók Európa egyre súlyosabb problémái. Hiába születnek egymás után a fiskális szabályokat szigorító újabb és újabb jogszabályok, szerződések, a recesszió elkerülhetetlennek látszik.

   Gazdasági növekedés nélkül nem tartható a deficitcsökkentés, nem teremthetők új munkahelyek, nem csökken, hanem nő az állástalanok száma, erősödik a kilátástalanság, nyomában tért hódítanak a szélsőséges eszmék és vélemények".

    „A Tanács megtette a rég várt első lépést, amikor a napirendjére tűzte a foglalkoztatás, különösen a fiatalok foglalkoztatásának az ügyét. Az elhatározott intézkedések azonban nem elégségesek és kevéssé becsvágyók. Azonnali döntések és cselekvés kell, valamint a felajánlott uniós források nagyobb mértékű, célzott felhasználása, hogy a mai fiatalok ne érezzék úgy: ők Európa felesleges nemzedéke" - fogalmazott Göncz Kinga. (OS)

    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Gyors cselekvés kell az állástalanság leküzdésére.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector