Startlaphoz Csatlakozz!

Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ): a magyar energiapolitika gagyi

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. január 30. hétfő, 16:44
Az Európai Bizottság legfrissebb jelentése szerint a lakossági áram Magyarországon az egyik legdrágább az Európai Unióban az ország általános árszínvonalához viszonyítva. Ez a viszonyszám jól mutatja, hogy a magyar lakosok életszínvonalát jelentősen rontják az elszabadult rezsiköltségek.

    Január elsejétől ismét nőtt Magyarországon az áram ára, elsősorban az ÁFA emelés miatt. A magyar áram árakban az általános forgalmi adó mértéke eddig is kiugróan magas volt az Uniós országokhoz képest. A fordított fűnyíróelv alapján végrehajtott, végiggondolatlan adóemelések láthatóan súlyos károkat okoznak a családoknak, tágabb értelemben pedig az országnak.

    A vásárlóerő paritás alapján számolva Magyarországon eddig is magasan a legdrágább volt a lakossági áram ára a kontinensen, e tekintetben most tovább növeltük kétes dicsőségű előnyünket.

    A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség egyetlen dologban maradéktalanul egyetértett a választások idején a jelenleg kormányzó erőkkel: nem folytathatók a gyurcsányi megszorítások. Ehhez képest szomorúan látjuk, hogy a választási ígéretekkel ellentétben közvetetten, mint a bankadó, vagy közvetlenül, mint a baleseti adó, a chipsadó, vagy az ÁFA emelés folyamatosak a lakosságot sújtó megszorítások.

    Teljesen érthetetlen az a kormányzati bénultság, ami a magyar energiapolitikát illeti. Miközben Európa országai egységesen és rohamtempóban segítik kedvezményes adókkal, támogatásokkal a lakosságot abban, hogy alternatív energiákkal csökkentsék saját és országuk rezsiköltségeit, addig Magyarországon e területen szinte semmi nem történik. Az értelmes pályázatok forrásai 2-3 nap alatt kimerülnek, a gazdasági értelemben rémisztően gyenge pályázatok forrásai pedig felhasználatlanul hevernek hónapokig, évekig.

    Valakinek már igazán feltűnhetne, hogy a múlt év végén nem véletlenül mondott le Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára. Az elmúlt 20 év magyar energetikapolitikájára sajnos nincs jobb szó, mint az, hogy gagyi, kezdve az elhibázott privatizációkkal, folytatva a mai napig tartó tehetetlenkedéssel. Csak a vak nem látja, hogy a világ energiatérképét most rajzolják át mindenhol.

    Olaszországban az elmúlt 2 évben 8000 MW teljesítményű (Paks 2000 MW) naperőmű épült egy fillér állami beruházás nélkül. A polgárok napelemeket raktak házaikra, miután az állam vállalta, hogy amennyiben saját szükségleteinél több áramot termel valaki, akkor a felesleget visszavásárolja. Ritka, történelmi pillanat egy ország, egy gazdaság életében, amikor olyan beruházásokra van lehetőség, amelyekben egyszerre jár jól az egyén, a közösség és a környezet.

    Most éppen ezt a történelmi pillanatot szalasztjuk el.

Budapest, 2012-01-30
Horváth István
JESZ elnökhelyettes
    
Kiadó: Jólét és Szabadság Demokrata Közösség

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ): a magyar energiapolitika gagyi.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector