Startlaphoz Csatlakozz!

SZEF: Káosz és bizonytalanság jellemzi az oktatás rendszerét Magyarországon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 11. kedd, 15:42
Káosz és bizonytalanság. Ez jellemzi ma az oktatás teljes rendszerét Magyarországon. A közoktatás új rendszere bizonytalan helyzetbe hozta a bölcsődéket, felesleges terheket rakott az óvodákra, és végletesen összekuszálta az általános és középiskolákat. A tandíjmentes keretszámok hirtelen elhatározott drasztikus csökkentése pedig rombolja a felsőoktatás teljes intézményrendszerét, az oktatás színvonalát.

   Mi nem káoszban és bizonytalanságban akarunk élni.

    A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozata, a SZEFIT támogatja az egyetemi hallgatók és oktatók tiltakozó megmozdulásait, szolidáris a HÖOK és más hallgatói szervezetek akcióival.

    A felsőoktatást fejleszteni kell, nem elsorvasztani. Elfogadhatatlan a keretszámok ilyen mértékű és váratlan csökkentése, ami súlyosan rontja a leszakadó társadalmi csoportokból jövő fiatalok továbbtanulási esélyeit, akadályozza az intézmények működését, gyengíti a kutatás színvonalát. A felsőoktatásra fordított – európai mércével mérve eddig sem jelentős források további szűkítése nyilvánvalóan veszélyezteti a felsőoktatásban lévő munkahelyeket is. A fiatalok külföldre vándorlásának felgyorsulását tovább erősíti ez a megszorítás, amely indokolatlan, végiggondolatlan és megmagyarázhatatlan.

    Tiltakozunk a közszolgáltatások színvonalának további rombolása ellen.

A SZEFIT elnöksége

    Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZEF: Káosz és bizonytalanság jellemzi az oktatás rendszerét Magyarországon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector