Startlaphoz Csatlakozz!

A TUDOSZ közleménye a következő évi felsőoktatási keretszámokról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 11. kedd, 17:31
A Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete (TUDOSZ) úgy véli, a kormány és az országház hibás döntést hozott a következő évi felsőoktatási keretszámokról.

    Hiba a továbbtanulni vágyókat a jelentkezési határidő előtt két hónappal tájékoztatni az államilag finanszírozott létszámokat harmadára való csökkentéséről.

    Hiba a továbbtanulni vágyók létszámának jelentős csökkentése, hiszen a családok sok esetben a tandíj fizetése nélkül sem tudják vállalni a tehetséges gyerekük taníttatását, így még több tehetség vész el.

    Hiba a diákhitel lehetőségére hivatkozni, hiszen az állam nem garantálhatja, hogy végzés után az új munkavállalónak lesz a végzettségének megfelelő állása, jövedelme. (Nagyon sok diplomás fiatal azért vállal külföldön munkát, mert itthon nem tudott elhelyezkedni.).

    Hiba a „kiművel emberfők” létszámnövekedésének adminisztratív csökkentése, mert ez nemcsak a fiatalok jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeit csökkenti, de hazánk jövőbeni gazdasági fellendülésének, az itt élők életszínvonala emelkedésének is gátat szab.

    Nemcsak a fiatalok kilátásainak romlása miatt aggódunk, hanem a felsőoktatási intézmények, és a kutatóhelyek jövője miatt is, hiszen jól képzett utánpótlás nélkül sorvadásra lesz ítélve mindkét terület. Ez pedig nem lehet senkinek sem célja.

    Bízunk benne, hogy a jogalkotók képesek lesznek felismerni tévedésüket, és a hibás döntést visszavonják.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A TUDOSZ közleménye a következő évi felsőoktatási keretszámokról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector