Startlaphoz Csatlakozz!

Az MSZP a rendészeti bizottság összehívását kezdeményezi az Operánál történtek miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. január 05. csütörtök, 15:15
Az MSZP csütörtökön írásban kezdeményezte Kocsis Máté elnöknél a rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását, hogy a testület kivizsgálhassa az Operánál tartott hétfői tüntetésen történteket - jelentette be a bizottság szocialista tagja csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

    Harangozó Tamás elmondta: a hétfői tüntetést szélsőségesek zavarták meg, ráadásul mindezt háborítatlanul tehették, mivel a rendőri erők annak ellenére nem intézkedtek, hogy köztudott volt az ellentüntetők részvétele az eseményen.

    A szocialista politikus szerint csak a szerencsén és a tömeg kiállásán múlt, hogy nem történt személyi sérülés. Hozzátette: a rendőrség vagy nagyon súlyos szakmai hibát követett el, amikor nem intézkedtek a két csoport elkülönítéséről, vagy pedig politikai utasítást kaptak, hogy hagyják összekeveredni a két tömeget.
Harangozó Tamás szavai szerint előbbi esetben szakmai és fegyelmi felelősségre vonás, utóbbi esetben pedig szigorú büntetőjogi felelősségre vonás szükséges. Éppen ezért kéri az MSZP a rendvédelmi bizottság rendkívüli ülésének mihamarabbi összehívását, hogy alaposan ki lehessen vizsgálni, pontosan mi történt hétfőn este az Operánál.

    A budapesti Operaház közelében hétfő este civil szervezetek és több ellenzéki párt részvételével megtartott demonstráció résztvevői az alaptörvény és a sarkalatos törvények visszavonását követelték, közvetlenül azelőtt, hogy a dalszínházban ünnepi gálaestet rendezett a kormány az alaptörvény hatálybalépése alkalmából.

    Az Operánál ellentüntetés is volt, amelynek résztvevői több ellenzéki politikussal is összetűzésbe keveredtek.

    A rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint Hatala József országos rendőr-főkapitány elrendelte a Operaháznál és a környékén megtartott demonstrációkhoz kapcsolódó rendőri biztosítás értékelő, elemző szakmai vizsgálatát.

    Az LMP még kedden jelezte, szeretnék, ha a Belügyminisztérium kivizsgálná az ügyet. Az MSZP pedig szerdán kezdeményezte a politikai, rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását, mert a párt szerint a rendőrség nem tett megelőző, majd rendteremtő intézkedéseket a demonstrációt megzavaró ellentüntetőkkel szemben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az MSZP a rendészeti bizottság összehívását kezdeményezi az Operánál történtek miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector