Startlaphoz Csatlakozz!

MÉDOSZ: Sok a munkahely a mezőgazdaságban?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. december 19. szerda, 15:43
A MÉDOSZ (Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete) úgy gondolja, hogy a kormány legújabb átgondolatlan, elhibázott ötlete további vidéki, mezőgazdasági munkahelyek elvesztésével járhat.

    Nem világos számunkra, hogy a szándék – miszerint a minimálbér és garantált bérminimum bér és járulékköltségeit a kormány hat hónapig átvállalja – mögött milyen rejtélyes számítások eredményezték, hogy a mezőgazdasági ágazat kimarad a kompenzáltak köréből.

    Érthetetlen és számunkra felháborító ez a diszkriminatív intézkedés, hiszen a mezőgazdasági ágazat bérei a nemzetgazdasági átlag kb. 70 %-át teszik ki, miközben a termékpályán belül a legalacsonyabb a nyereséghányad. Mindeközben az élelmiszerfeldolgozás területén kompenzálni kívánnak, függetlenül attól, hogy azon belül mely szakágazat milyen eredménnyel és milyen bérezési helyzettel rendelkezik.

    A mezőgazdaság ez évben is elszenvedte a súlyos aszálykárokat, a jelentősen megnövekedett takarmányárakat, a húsipari cégek csődhelyzete, felszámolása jelentősen kihat az állattenyésztésre. Ezen negatív hatások összessége, valamint, hogy a növekvő minimális béreket kompenzáció nélkül kell az ágazatban előteremteni, nem, hogy foglalkoztatás bővítéssel nem fog járni, hanem további létszámleépítéseket eredményezhet.

    A MÉDOSZ tiltakozik az ilyen átgondolatlan intézkedések ellen! Újabb bizonyítékát látjuk annak a két éve tartó folyamatnak, hogy egyrészt a kormányon belül a mezőgazdaságnak nincs megfelelő képviselete, másrészt az intézkedések érdemi egyeztetés, párbeszéd nélkül dőlnek el, a szakmai szervezetek és a szakszervezetek véleményének meghallgatása nélkül.

MÉDOSZ elnöksége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MÉDOSZ: Sok a munkahely a mezőgazdaságban?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector