Startlaphoz Csatlakozz!

Kormány meghosszabbította a SZÉP Kártyákra feltöltött összegek felhasználásának határidejét

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. december 29. szombat, 20:49
Módosult a Széchenyi Pihenőkártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló kormányrendelet.

    A módosítás eredményeként 2013. május 31-ig  lehet fizetni a 2011-ben feltöltött SZÉP kártyákkal. Az új szabályozással a Kormány azoknak a SZÉP Kártya tulajdonosoknak biztosít lehetőséget 2013 turisztikai előszezonjában az elektronikus utalványösszeg beváltására, akik a 2011-ben kibocsátott kártyájukon lévő juttatást még nem tudták elkölteni.

     A Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya) 2011 júliusa óta működik a béren kívüli juttatások  gazdaságélénkítő eszközeként. A Kártya felhasználásának eredeti szabályozása szerint a kibocsátást követő naptári év december 31-ig nyílt lehetőség a Kártya alszámláin rendelkezésre álló összeg felhasználására.

    Tekintettel az év végén lejáró és decemberig még fel nem használt mintegy 144,9 millió forintos elektronikus utalvány nagyságrendjére, a Kormány döntött arról, hogy a SZÉP Kártya kibocsátását követő második naptári év május 31-ig meghosszabbítja a munkavállalók számára az elektronikus utalványok beváltási határidejét.

    A 2011-ben a munkáltatók által az alkalmazottaik számára SZÉP Kártyán biztosított összeg így 2012. december 31. helyett 2013. május 31-ig használható fel, a 2012-ben feltöltött összeg pedig 2014. május 31-ig költhető el szálláshely, vendéglátás vagy szabadidő szolgáltatás igénybevételére.

    A SZÉP Kártyára utalt béren kívüli juttatás felhasználási határidejének meghosszabbításával a Kormány ösztönzi az előszezoni időszak vendégforgalmának növekedését is.

     A szabályozás új elemeként a rendeletmódosítás előírja azt is, ha a munkavállaló a meghosszabbított határidőn belül sem költi el a SZÉP Kártyára feltöltött keretet, a kártyakibocsátó a lejáratot követő 30 napon belül visszautalja a maradványösszeget a  munkáltatónak, aki dönthet annak további felhasználásáról.

    Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kormány meghosszabbította a SZÉP Kártyákra feltöltött összegek felhasználásának határidejét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector