Startlaphoz Csatlakozz!

Nincs bizonytalanság az egészségügyben az új nyugdíjszabályok miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 14. hétfő, 15:37
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának közleménye:

    A magyar egészségügyben álláshelyek nem fognak megszűnni, a betegellátás ahogyan eddig, a jövőben is biztosítva lesz, minden ezzel ellenkező híresztelés szándékos rémhírkeltés. Az ágazatban nem kevesebb, hanem a jelenleginél több orvosra és szakdolgozóra van szükség. A mostani kormányzat átláthatatlan helyzetet örökölt az emberi erőforrás monitorozása tekintetében is, a szocialista kormányzat szándékosan elfedve a valós helyzetet, a reális viszonyok áttekintésére alkalmatlan humánerőforrás nyilvántartási rendszert működtetett.

    Az ágazat vezetése létrehozta és folyamatosan fejleszti azt a HR monitoring rendszert amelynek segítségével mostanra már pontosan látjuk a számokat. Ezek tükrében kijelenthető, hogy az új nyugdíjszabályok arányaiban sokkal kevesebb embert érintenek, mint amennyiről arról a sajtóhírek szólnak.

    A nyugdíjazással kapcsolatos kormányhatározat megjelenését követően az egészségügyért felelős államtitkár kérésükre azonnal egyeztetett a szakmai szervezetekkel. Az államtitkár ezen a héten tovább folytatja az egyeztetést, amelyre a kórházigazgatókat hívta meg.

    A nyugdíj kérdésben továbbra is az van érvényben, amit a miniszterelnök úr az Idősügyi Tanácsülésen mondott, miszerint egyedi, miniszterelnöki engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok a munkavállalók, akiknek a szakmájában, mint például az orvosoknál, utánpótlásgondok vannak. A kettős juttatást, vagyis a nyugdíj és a munkabér egyidejű folyósítását nekik is megtiltják, de a fizetésüket olyan szintre emelik, hogy ne keressenek kevesebbet, mint amikor két forrásból volt jövedelmük, mert "így fair".

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
    Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nincs bizonytalanság az egészségügyben az új nyugdíjszabályok miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector