Startlaphoz Csatlakozz!

A Visegrádi Országok Orvos-szakszervezetei készek arra, hogy közösen fellépjenek a szolidaritáson alapuló egészségügy érdekében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 14. hétfő, 15:40
Magyar Orvosok Szövetsége közleménye:

2013. január 12-én a Visegrádi Országok Orvosszakszervezeteinek képviselői Brno-ban tartották soros találkozójukat.  A találkozó témája országainkban kialakult, egészségüggyel összefüggő helyzet értékelése, a közös problémákat érintő megoldási lehetőségek számba vétele volt.

    Mélységes aggodalommal tölti el a V4-ek képviselőit az a mohó privatizációs törekvés, mely Lengyelországban veszélyezteti a közkórházak létét, a gyógyító személyzet egzisztenciáját, valamint a betegellátás biztonságát. Ezen törekvések megfigyelhetőek voltak korábban Magyarországon, Szlovákiában és jelen vannak Csehországban.

    A V4 országok képviselői készek arra, hogy közösen fellépjenek a szolidaritáson alapuló egészségügy érdekében, harcolva a korrupció ellen, támogatják Lengyel kollegáikat a küszöbön álló országos tiltakozó akciójukban. A közelmúltban a Zsolnai Egyetemi Kórházban történtek rámutatnak, hogy egyrészt a gazdasági nehézségekre hívatkozás hogyan jelentheti a gyógyítás ellehetetlenítését és kollégáink megfélemlítését, másrészt az ilyen törekvésk elleni közös fellépés,valamint a civil betegszervezetek bevonása a tiltakozásba, hogyan képes meghátrálásra kényszeríteni a privatizációs üzleti köröket.

    Áttekintve a fentieket és a Magyarországi eseményeket a V4 országok orvosszakszervezetei akciótervet fogadtak el, mely teljesen új utakat is meghatározott ez eddigiekhez képest érdekérvényesítésünk lehetőségének kiterjesztésére, s melyekről később adunk ki tájékoztatást.

    Kiadó: Magyar Orvosok Szövetsége

Kapcsolodó cikkek

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Visegrádi Országok Orvos-szakszervezetei készek arra, hogy közösen fellépjenek a szolidaritáson alapuló egészségügy érdekében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector