Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: A kormány nem számol a fizikai munkásokkal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 22. kedd, 12:40
Kiverte a biztosítékot a vegyipari szakszervezet ifjúsági tagozatánál Mihalovics Péter miniszteri biztosnak egy, a korosztályuk munkaerő-piaci helyzetével foglalkozó előadása, mert kiderült, a bemutatott Új nemzedék programból totálisan kimaradtak az iparban dolgozó fizikai munkások. A szakszervezet az alábbi levélben gyárlátogatásra invitálja a politikust: ismerjen meg néhány valódi munkást, beszélgessen velük, kérdezze őket, hogy telnek a kétkezi munkából élők mindennapjai, mert úgy tűnik, a programvezetőnek fogalma sincs a parlamenten kívüli világról.

Tisztelt dr. Mihalovics Péter Úr!

  A Külügyminisztériumban tartott, a fiatalok munkaerő-piaci helyzetét javító intézkedéseket sürgető tripartit megbeszélésen elhangzott beszámolója kapcsán döntöttünk úgy, hogy egy hasznos látogatásra invitáljuk Önt. A vegyipari szakszervezet Ifjúsági Tagozatának meghívását továbbítjuk: arra kérjük, ismerkedjen meg korosztályának olyan tagjaival is, akik a magyar iparban dolgoznak. Azt szeretnénk, ha az előadásában bemutatott világ mellett az érem másik oldalával is megismerkedne.

   Arra kérjük, látogasson el velünk egy, a VDSZ-hez tartozó, több száz dolgozót foglalkoztató gyárába!
 Szeretnénk Önnek bemutatni, miként dolgoznak a kortársai, sőt, az Önnél akár 8-10 évvel fiatalabb ipari dolgozók. Fiatal gyári munkásokkal szeretnénk megismertetni, akiknek soha nem volt, és valószínűleg nem is lesz parlamenti belépője, költségtérítése, magas állami fizetése; nem látogatói a Design Terminálnak és az Akvárium Klubnak sem, munkahelyükre beérve nem "léleklágyító festmények" fogadják őket. Futószalag mellett dolgoznak, vegyszerekkel, veszélyes gépekkel; sokszor több műszakban végzik a munkájukat.

   Mindezt azért tartjuk elengedhetetlennek, mert a bevezetőben említett tanácskozáson komoly hiányérzet maradt a fiatal szakszervezeti kollégákban. Az Ön által figyelmükbe ajánlott Új nemzedék programot áttanulmányozva ez a hiányérzet csak erősebb lett: mintha a GDP-t, a magyar termelést jelentő ipar dolgozóit nem "számítanák bele" Magyarország új nemzedékébe. Próbálták meghallani, majd elolvasni a velük kapcsolatos kormányzati terveket, de mintha elfelejtkeztek volna róluk. Mintha a kormány, illetve a korosztályi programalkotással megbízott kormányzati fiatalok nem is foglalkoznának azzal, hogy például hogyan tud családot alapítani, gyereket nevelni egy fiatal gumigyári munkás, hogyan jut otthonhoz egy gyógyszergyári, vagy az energiaiparban dolgozó fiatal, milyen esélyei vannak az egészségét egészen fiatal korában az iparért feláldozó új nemzedéknek az őt megillető, időben megtörténő nyugdíjazásra.

   Tisztelt Mihalovics Úr, a jóindulatú feltételezésünk az, hogy csak véletlenül maradt ki a programalkotásból, illetve az Ön terveiből az iparban dolgozó fiatalok tömege, és ez az oka annak, hogy például a fővárosi szórakozási lehetőségek, vagy a humán érdeklődésű értelmiségi fiatalok igényei sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak. Ezt a vélt információhiányt szeretnénk orvosolni a meghívásunkkal. Biztosak vagyunk abban, hogy ha most először Ön is találkozik korosztálya azon (egyébként igen népes) részével, akik nem a minisztériumokban építenek karriert, hanem az ipar által építik Magyarországot, úgy majd velük is foglalkozik, őket is képviseli majd a kormány politikájának alakítása során.
Budapest, 2013. január 21.

Tisztelettel:
Székely Tamás elnök
(VDSZ, Autonóm Szakszervezetek Szövetsége)                                                   
Glasz Miklós elnök, VDSZ Ifjúsági Tagozat                                                         
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: A kormány nem számol a fizikai munkásokkal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector