Startlaphoz Csatlakozz!

SZEF: a közszférában kialakított bérrendszer működésképtelenné vált

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 25. péntek, 16:31
Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) mai ülésén a munkavállalókat képviselő szakszervezetek azt követelték: vonja vissza a kormány a közszolgálati munkavállalók nyugdíjkorhatáron túli foglalkoztatására, az így felszabaduló munkahelyek betöltésére valamint a nyugdíj és a munkabér együttfolyósítási tilalmára vonatkozó jogi rendelkezéseket.

   Az oldal egységes véleménye szerint a határozat alkotmányellenes, hátrányos megkülönböztetést tartalmaz, indokolatlan, végrehajtása pedig ilyen rövid határidővel lehetetlen. A szakszervezetek követelése, hogy a határozatot még január 31.-e előtt vonja vissza kormány, hogy ne okozzon helyrehozhatatlan károkat.

  Az OKÉT ülés másik témájában a szakszervezetek megerősítették a 2013-as évre vonatkozó 20%-os bértarifa-emelési követelésüket. A közszférában 2008 óta nem volt tarifarendezés, ennek következtében a kialakított bérrendszer működésképtelenné vált, a munkavállalók 30%-a az országos minimálbér alapján kapja a fizetését, nem a felépített tarifarendszer szerint. Az azóta eltelt öt évben a közszféra munkavállalóinak kézhez kapott jövedelme 25%-ot veszített értékéből. Az ülésen több szakszervezet vezetője drámai hangon foglalta össze egyes ágazatok dolgozóinak kilátástalan helyzetét, megélhetési gondjait és az ezzel kapcsolatosan növekvő feszültségeket.

   A munkavállalói oldal kezdeményezi  a bérek rendezéséről szóló tárgyalások sürgős, a február eleji bérfizetést azonnal követő folytatását.
 

    Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZEF: a közszférában kialakított bérrendszer működésképtelenné vált.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector