Startlaphoz Csatlakozz!

FDSZ: Ismét nagy hibát vétett az EMMI!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. január 30. szerda, 15:45
Csütörtök (2013. január 31.) délelőttre összehívták a Felsőoktatási Kerekasztal (FKA) alakuló ülését, amelyre a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét (FDSZ) nem hívták meg, annak ellenére, hogy az FDSZ többször is jelezte: részt kíván venni a felsőoktatás jövőjét meghatározó döntéseket előkészítő fórum munkájában.

    Érthetetlen, szakmailag és politikailag is indokolatlan az FDSZ képviseletének negligálása, hiszen a felsőoktatásban dolgozókat, az oktatókat és az oktatást közvetlenül segítőket képviseli. Az FDSZ 25 éve bejegyzett, alulról építkező, demokratikusan választott vezetőkkel rendelkező, alapszabályában deklaráltan pártpolitikától mentes legitim érdekképviseleti szerv, mely a hatályos törvényekben leírt jogosítványokkal bír. Érthetetlen továbbá, hogy ha a közoktatásban működő szakszervezeteket az oktatási kormányzat bevonta az őket érintő döntések előkészítésébe, akkor a felsőoktatás esetében miért nem teszi ugyanezt.

    Az FDSZ minden alkalmat megragadott, hogy felajánlja az együttműködését az oktatási kormányzat számára, de eddig ez nem vezetett eredményre. Amennyiben az oktatási kormányzat tárgyalókészsége továbbra sem változik, akkor megkeressük az általunk képviselt oktatók és az oktatást közvetlenül segítő dolgozók véleménynyilvánításának más formáját. A felsőoktatásban dolgozók megelégelték azt, hogy a megkérdezésük nélkül, a fejük felett születnek meg a sorsukat, jövőjüket meghatározó döntések!

Budapest, 2013. január 30.

FDSZ elnökség

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - FDSZ: Ismét nagy hibát vétett az EMMI!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector