Startlaphoz Csatlakozz!

LIGA Szakszervezetek: Háromoldalú közüzemi szektoriális egyeztetés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. február 21. csütörtök, 15:21
Az NFM érdekkörébe tartozó állami vállalatok szakszervezetei, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, és a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége ügyvezetője találkoztak tegnap a LIGA Szakszervezetek székházában.

    A 2013. évi keresetfejlesztést illetően a szakszervezetek (a hulladékgazdálkodás, Posta, BKV, Volán, vasút, vízművek, villamosenergia-ipar, légiközlekedés területéről) azon a közös állásponton vannak, hogy a növekedésnek meg kell haladnia az infláció mértékét. A résztvevők tájékoztatták az államtitkárt a szektorban dolgozók súlyos helyzetéről, így a tartós reálkereset csökkenésről.

    Csuport Antal, a STRATOSZ ügyvezető igazgatója szerint elsősorban a közüzemi dolgozók pályaelhagyási folyamatának elkerülése céljából, támogatható egy infláció közeli béremelési törekvés. A konkrét értéket a szektor (és vállalatok) reálhelyzetének kell meghatároznia.

    Fónagy János államtitkár elmondta, hogy amennyiben a szociális partnerek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Érdekegyeztető Fórumán ilyen mértékű, konszenzusos javaslatot terjesztenek a Kormány elé, azt a tárca figyelembe fogja venni.

    A mintegy háromórás megbeszélésen felmerült egy közüzemi szektoriális érdekegyeztető fórum létrehozásának gondolata, amely egy tárca szintű, háromoldalú konzultációs testület volna. Ezen a fórumon a STRATOSZ, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az állami tulajdonú vállalatok szakszervezetei egyeztetnének a közszolgáltató szektort közvetlenül érintő gazdasági tárgyú kormányzati döntésekről. A szektor különállását a megbeszélés résztvevői szerint az adja, hogy a közüzemi, állami tulajdonú vállalatoknál egyfajta korlátozott versenyhelyzet van, miközben szektor a munkavállalói nem közalkalmazottak.

LIGA Szakszervezetek
2012.02.21.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LIGA Szakszervezetek: Háromoldalú közüzemi szektoriális egyeztetés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector