Startlaphoz Csatlakozz!

A Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség differenciált bérfejlesztés bevezetését kezdeményezte

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. február 21. csütörtök, 17:01
2013. február 20.-án megtartásra került a Belügyi Érdekegyeztető Tanács ülése (BÉT) A 2013. évben a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek teljes állománya részére differenciált bérfejlesztés bevezetését kezdeményezte a Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség (RSZV)

    A szakszervezetekkel már korábban megtárgyalt rendvédelmi életpályamodell, és ezzel összefüggő bérfejlesztés bevezetését kérte szervezetünk ez év szeptemberétől.
Szakszervezetünk a tiszthelyettesi, zászlósi állomány tekintetében 30%-os, a közalkalmazotti, kormánytisztviselői és munkavállalói állomány esetében 20%-os, a tiszti állomány tekintetében 10%-os, míg a vezetői állomány esetében 5%-os illetményemelést tart szükségszerűnek.     

    A BÉT munkavállalói oldala délelőtti ülésén egy szakszervezet kivételével (amely az oldalülésen nem volt jelen), egységesen csatlakozott a béremelési követeléshez.
Szakszervezetünk álláspontja szerint nem történhet meg, hogy a közszféra más területei, így az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok tekintetében ez évben megtörténik a bérfejlesztés, míg a rendvédelmi dolgozók esetében nem. Nem tudjuk elfogadni, hogy kevesebbet ér ma Magyarországon egy rendőr vagy tűzoltó, mint egy tanár vagy ápoló. Határozottan és egységesen tiltakozunk a közszféra ilyen megosztása ellen.

    Amennyiben a kormányzat külön kívánja kezelni a bér kérdését ágazatonként, és az életpályamodell komplex rendszerének bevezetésére nincs lehetőség, javasoltuk a rendvédelmi illetményalap bevezetését, amely lehetővé tenné a rendvédelem területén a bérrendezést úgy, hogy a közszféra más területeit az ne érintse.

    Nyomatékosan kijelentette szervezetünk, hogy elutasítjuk minden pártpolitikai, ellenzéki, és civil szervezet álruhájába bújt politikai szerveződés felénk irányuló támogatását. Jelen helyzetben nem kívánunk demonstrálni, tüntetni, mivel ez nem méltó a hívatásos állomány tagjaihoz. Tárgyalóasztalnál kívánjuk Magyarország Kormányával megvitatni jogos bérkövetelésünket, amely visszafogott és megvalósítható. Hangsúlyoztuk, hogy amennyiben nem kezdődnek meg az érdemi tárgyalások, az érdekérvényesítés nyomatékosítása érdekében a nyomásgyakorlás és a figyelemfelhívás minden törvényes eszközét felhasználjuk a későbbiekben.

Pach Dániel
Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség differenciált bérfejlesztés bevezetését kezdeményezte.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector