Startlaphoz Csatlakozz!

MGYOSZ - MSZOSZ együttműködés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. március 12. kedd, 10:59
Megújította és megerősítette együttműködési megállapodását a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövegsége (MGYOSZ) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ). A két szervezet kölcsönösen elismeri a szakszervezeteknek és a munkáltatói érdekképviseleteknek a gazdasági és társadalmi érdekek védelme terén betöltött kitüntetett szerepét és azt, hogy az érdekképviseletek létezése és működése a tagok magánérdekein túlmutató közérdeket is szolgál, valamint szem előtt tartja a munkabéke megőrzésének fontosságát. A megállapodás többek között a kollektív szerződések számának növelését, az Ágazati Párbeszéd Bizottságok munkájának támogatását és intenzív munkajogi egyeztetést céloz meg.

    A felek egyetértenek abban, hogy fontos értéknek tekintik a rendezett munkaügyi kapcsolatokat. Ennek garanciális elemeként tekintenek a munkáltatói érdekképviseleti szervezetekre, a szakszervezetekre és a kollektív szerződésekre. Az együttműködő partnerek ezért felmérik és elemzik a közös tevékenységi szférában megkötött középszintű szakmai és vállalati kollektív szerződéseket és javaslatokat készítenek azok korszerűsítésére, illetve újak megkötésére. Emellett az MGYOSZ szükség szerint felhívja a tagsági körébe tartozó szakmai szövetségeket kollektív tárgyalások folytatására, szerződések megkötésére.

    A megállapodás részeként a felek előzetes szakmai konzultációkat fognak folytatni a jövőben közös álláspont kialakítása érdekében a munka világát érintő jogszabályi és a kereseteket befolyásoló adójogi változások-javaslatok kapcsán.

    A rendezett munkaügyi kapcsolatok, a közös programok és projektek megvalósítása, valamint a munkavállalók szervezkedési szabadságának elősegítése érdekében a MGYOSZ támogatja, hogy a szövetséghez tartozó munkáltatók vezetői és az MSZOSZ tagszervezetek közti egyeztetésnek megfelelően a szakszervezeti szervezők az üzem területére beléphessenek, és ott tájékoztató illetve tagszervező tevékenységet folytathassanak. A felek előzetes szakmai konzultációt folytatnak egymással és közös álláspont kialakítására törekszenek a munkajogi szabályozás jogalkotási folyamatában, valamint a hatályos jogszabályok alkalmazása során felvetőtő problémák kezelése, módosítási javaslatok kidolgozása érdekében. A két szervezet továbbá együttműködik az uniós és a hazai pályázati források bevonása érdekében is. A megállapodás aláírását követően a felek megkezdik az egyeztetést az együttműködés részleteiről.

    A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége 1902-ben alakult. A versenyszféra több mint 60%-át képviseli mind a befektetett tőke, mind a forgalom és a munkavállalók számát tekintve. 6000 közép- és nagyvállalatot, 51 szakmai és 15 megyei-regionális szövetséget tömörít. Az MGYOSZ 2004 óta tagja az 1958-ban alakult BUSINESSEUROPE-nak.

    A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége 1990-ben jött létre. Harmincnégy ágazati-szakmai szakszervezetet tömörít, amelyek több mint háromezer munkahelyi alapszervezete a közép- és nagyvállalatoknál szerveződött. A Magyarországon megkötött kollektív szerződések döntő részét a szövetséghez tartozó szakszervezetek kötötték és újítják meg évről évre. Az MSZOSZ tagja az ETUC-nak és az ITUC-nak is.

További információ:
Zimányi Dorottya
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: +36-20/665-0388
Meskó László
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobil: +36 30 821 3521

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MGYOSZ - MSZOSZ együttműködés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector