Startlaphoz Csatlakozz!

LIGA Szakszervezetek: a bérajánlás kerékkötője a VOSZ

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. március 12. kedd, 21:10
A LIGA Szakszervezetek felszólítja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét, hogy ne akadályozza az országos, háromoldalú bérajánlás létrejöttét azzal, hogy a folyamatos tárgyalások, és a többi szociális partner rugalmassága ellenére is teljes mértékben elzárkózik a megegyezéstől.

    Az elhúzódó gazdasági válság hatásai által sújtott munkavállalók helyzete nem romolhat tovább azzal, hogy nem születik megállapodás a legalább az infláció mértékét elérő bérajánlásról. Az értékőrző bér ugyanúgy érdeke a vállalkozásoknak, mint a munkavállalóknak, egyrészt a bérek vásárlóerejének megőrzése miatt, másrészt a munkavállalók motivációjának fenntartása érdekében.

    A hetek óta tartó tárgyalások során, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának munkaadói és munkavállalói szervezetei közös munkával érték el a múlt héten a megállapodás közeli helyzetet, amelyet egyedül a VOSZ nem hajlandó elfogadni.

    A LIGA Szakszervezetek szerint az össztársadalmi érdek megkívánja a munkavállalói szervezetek és a munkaadói szervezetek részéről is azt a rugalmasságot, amellyel elérhető egy minden fél számára elfogadható közös ajánlás. Az ettől való következetes és merev elzárkózás nem csak munkavállalók millióinak sorsát nehezíti meg, de családjaikon keresztül az egész társadalom kárát látja.

    Amennyiben a tárgyalások emiatt megrekednek, a LIGA Szakszervezetek - támogatva a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége kezdeményezését - minden nyomásgyakorló eszköz bevetését megfontolja, hogy jobb belátásra bírja a VOSZ-t.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LIGA Szakszervezetek: a bérajánlás kerékkötője a VOSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector