Startlaphoz Csatlakozz!

Az ETUC elítéli a magyarországi irányváltásta totalitarizmus felé

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. március 13. szerda, 21:29
Az Orbán Viktor konzervatív pártja által ellenőrzés alatt tartott magyar parlament március 11-én elfogadott egy új alkotmánymódosítást, amely fenyegetést jelent a demokráciára és a hatalom kiegyenlítettségére. Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) határozottan elítéli ezt a módosítást, amely azt mutatja, hogy a kormány hatalmáta továbbiakbanmár semmi sem korlátozza.

    Ezzel a reformmal a magyar kormány korlátozni kívánja az Alkotmánybíróság előjogait azért, hogy saját helyzetét erősítse. Az Alkotmánybíróságot elhallgattatták. Ez támadás a demokrácia ellen. A további módosítások más jellegű problémákat vetnek fel, ilyenek a médiaszabadság aláásása, a hajléktalanok kitiltásának lehetősége a közterekről, a választási kampányok korlátozása, a vallásszabadság behatárolása, a diákok röghöz kötése, stb. is.

    Bernadette Ségol, az ETUC főtitkára kijelentette: „A szándék az, hogy a hatalom egy kézbenkoncentrálódjon, és minden kritikátelhallgattasson. Ez antidemokratikus és elfogadhatatlan. Támogatjuk az Európai Bizottság és az Európa Tanács tiltakozását. A jogrendet, az európai uniós jogszabályokat és az Európa Tanács normáit tiszteletben kell tartani”.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az ETUC elítéli a magyarországi irányváltásta totalitarizmus felé.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector