Startlaphoz Csatlakozz!

Bérükért tüntetnek a volánosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. március 19. kedd, 11:14
Béremelésért tüntetnek március 20-án (holnap), délelőtt fél 12-kor a volánosok, a szervezők tömegeket várnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé. A Közúti Közlekedési Szakszervezet az ágazathoz tartozókkal és szimpatizánsokkal együtt tiltakozik az ellen, hogy egyes kormányzati vezetők akadályozzák a helyi kollektív szerződésekben foglaltak teljesítését és a társaságok többségénél idén semmi esély béremelésre.

    Hónapok óta tartó tárgyalások ellenére sem kapnak béremelést a Volános munkavállalók, ezért a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) úgy döntött, hosszú évek után ismét utcára hívja az ágazatban dolgozókat és szimpatizánsaikat. A szakszervezet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé szervezett demonstrációval akarja kikényszeríteni a munkavállalók számára a szükséges korrekciót. A március 18-án tartott bértárgyaláson sem közeledtek érdemben az álláspontok, a Volán cégek egy része legfeljebb 2,5 százalékos fejlesztést ajánl, a többség viszont semmilyen emelésre nem hajlandó. Az érdekvédők tiltakoznak az ellen is, hogy egyes kormányzati vezetők beavatkoznak a helyi kollektív szerződésekben foglaltak teljesítésébe, s ezzel veszélyeztetik a munkabékét, a munkavállalók és családjaik megélhetését.

    A megmozdulást a korábban kiadott információval ellentétben a KKSZ egyedül szervezi, a részvételi szándék visszajelzése alapján úgy vélik, a vártnál sokkal többen fognak szerdán délelőtt összegyűlni a minisztérium előtt, hogy együtt tüntessenek a méltatlan és jogtalan helyzet ellen.

    A demonstráció időpontja: 2013. március 20. (szerda) délelőtt 11:30.

    Helyszín: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (1011 Budapest, Fő utca 44-50.)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Bérükért tüntetnek a volánosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector