Startlaphoz Csatlakozz!

Az MSZOSZ nyilatkozata a köztulajdonban álló vállalkozások dolgozóinak bérkövetelésével kapcsolatban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. április 10. szerda, 14:35
Az MSZOSZ meglepve tapasztalta, hogy az állam, tulajdonosként már nem érzi magára nézve kötelezőnek azt, amit elvár a magántulajdonban lévő cégektől.

    A közösen meghatározott és a Kormány által kihirdetett minimálbér emelés 2013. január 1-jén számunkra egyértelművé tette, hogy országos bérajánlás hiányában, ez a követendő példa minden munkáltató számára. Azaz, ha jogszabályban meghatározott, hogy a legkisebb jövedelmek mekkorák legyenek, ennek hatására a többiek bére is átlagosan ekkora mértékben, de minimálisan az inflációt követően kell, hogy emelkedjen.

    A dolgozók keresete az elmúlt években folyamatosan veszített értékéből, ezért elengedhetetlennek tartjuk, hogy növekedjenek a bérek, függetlenül attól, ki a tulajdonosa az adott vállalkozásnak. Ennek felelősségét, és ebből adódó feladatait egyelőre az állam, mint tulajdonos nem érzi. A köztulajdonban álló, az embereket szolgáló vállalatok becsületes munkát végző munkavállalóinak is jogos követelése, hogy keresetük értéke ne romoljon tovább.

    Követeljük, hogy az állami vállalatok esetében mindenhol szülessenek bérmegállapodások.

Budapest, 2013. április 10.

MSZOSZ

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az MSZOSZ nyilatkozata a köztulajdonban álló vállalkozások dolgozóinak bérkövetelésével kapcsolatban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector