Startlaphoz Csatlakozz!

LIGA Szakszervezetek: minden hétre jutott egy halálos munkahelyi baleset

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. április 28. vasárnap, 20:40
2012-ben - átlagosan - minden hétre jutott egy halálos munkahelyi baleset, és minden egyes napra - beleértve a hétvégéket és a karácsonyi ünnepeket is - több, mint 46 munkahelyi baleset történt!
 
    Április 28-án van a Munkahelyi Balesetben Megsérültek és Elhunytak Nemzetközi Emléknapja, amelyet először 1984-ben a Kanadai Közalkalmazottak Szakszervezete tartott meg, majd 1996-ban emelkedett a nemzetközi napok közé az ENSZ-nél is, mikor a Szabad Szakszervezetek Nemzetközi Szövetségének kezdeményezésére egy emlékgyertyát gyújtottak azok tiszteletére, akik munkájuk következtében vesztették életüket.

    2003 óta a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO ) a Munkavédelem Napjaként tartja számon ezt a napot. Tavaly Magyarország kormánya is felhívta a munkaadók és munkavállalók figyelmét, hogy ezen a napon emlékezzenek a munkájuk közben megsérült és elhunyt emberekre.
 
A LIGA Szakszervezetek Ifjúsági Tagozata, a Fiatalok Ligája április 28-án, a Munkahelyi balesetben megsebesültek és elhunytak emléknapján utcai performansszal hívta fel a munkavédelem fontosságára a figyelmet. A helyszín idén a város központja, a Deák tér Gödör felőli sarka volt. Az eseményen jelen voltak a Nemzeti Munkaügyi Hatóság szakemberei is, akik részt vettek a munkavédelmi tárgyú szórólapok osztásában, valamint az ILO budapesti irodája is képviseltette magát.
 
A szórólap és a képek letölthetőek a www.liganet.hu honlapról, és változtatás nélkül szabadon felhasználhatóak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LIGA Szakszervezetek: minden hétre jutott egy halálos munkahelyi baleset.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector