Startlaphoz Csatlakozz!

FDSZ: állásfoglalás a magyar felsőoktatás finanszírozásáról

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. máj. 17. péntek, 22:18
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) állásfoglalása a magyar felsőoktatás finanszírozásáról:

    A magyar állami felsőoktatási intézmények költségvetési támogatása jelentősen csökkent az elmúlt években. Az elvonások, csökkentések változatos formában valósultak meg, míg egy részük az aktuális költségvetési törvényből előre látható volt, más részük – zárolások formájában – a már elfogadott költségvetés végrehajtása közben hirtelen, váratlanul érkezett. A legutóbbi, 2012 őszén végrehajtott összes országos zárolásnak aránytalanul nagy része – 15 %-a – is az állami felsőoktatást érintette.

    A tendencia egyértelmű: a fokozatosan gyorsuló ütemű támogatáscsökkentések következtében ebben az évben reálértéken már kevesebb, mint a felét szánja a magyar állam a felsőoktatásra, mint 2008–ban!

    Intézményeink a működőképességük határához érkeztek, egyesek már túl is vannak azon. Bármilyen további elvonás az alapfeladatok, az oktatási, kutatási kötelezettségek ellátását, valamint a bérek és ösztöndíjak kifizetését is veszélyeztetné a még jelenleg stabilnak mondott intézményekben is, illetve több helyen lehetetlenné tenné azt.

    Az FDSZ elnöksége felhívja a Kormány figyelmét erre a veszélyre, és nyomatékosan arra kéri a Kormányt, hogy a napokban bejelentett költségvetési zárolás semmilyen mértékben ne érintse a magyar felsőoktatási intézményeket.

Budapest, 2013. május 16.                               FDSZ elnökség

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - FDSZ: állásfoglalás a magyar felsőoktatás finanszírozásáról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector