Startlaphoz Csatlakozz!

A Vasas Szakszervezeti Szövetség nyílt levele a szakszervezeti tisztségviselők védettségéről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. június 20. csütörtök, 14:45
A Vasas Szakszervezeti Szövetség dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárhoz és az országgyűlési képviselőkhöz is eljuttatta nyílt levelét, mely szerint a Vasas Szakszervezeti Szövetséghez tartozó munkavállalókat felháborítja az, hogy a 2012. évi CCXVI. törvény egyes foglalkoztatási tárgyú törvényeknek a Magyary Egyszerűsítési Programmal összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló „saláta törvénybe” rejtve, a karácsony és újév között megjelenő Magyar Közlönyben tették közzé.  Ebben hatályon kívül helyezték a 2012. évi LXXXVI. törvény - a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti rendelkezésekről és törvénymódosításokról” c. jogszabály - 14.§ (1) bekezdésében foglaltakat, mely alapján a 2012. június 30. napján a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény 28. §–a szerinti védelemben részesülő szakszervezeti tisztségviselők is védettek voltak.

   A működési területünkhöz tartozó munkahelyeken - a versenyszférában – nem tapasztaltunk visszaélést - és ezt a munkáltatók sem jelezték számunkra - a választott tisztségviselők számával és munkajogi védelmével, illetve a munkaidő-kedvezmény felhasználásával kapcsolatban.
 
   Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy erről semmiféle érdekegyeztetés és sajtónyilvánosság nem volt, ezt a ”sunyi” módszert nem tartjuk méltónak a magyar Országgyűléshez! Egyben nehezményezzük azt is, hogy Ön, mint az érdekegyeztetésért felelős államtitkár ehhez a nevét adta! A szakszervezetünk tisztségviselői, akik akár szabadidejükben is, sokszor családjuk rovására munkatársaik érdekében dolgoznak, gyakran ütközve a munkáltatóval is, jogaik csorbítása után ezt már nehezen felejtik el!
 
 
Üdvözlettel:
 
Balogh Béla
elnök
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Vasas Szakszervezeti Szövetség nyílt levele a szakszervezeti tisztségviselők védettségéről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector