Startlaphoz Csatlakozz!

A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság nyílt levele Balog Zoltán miniszternek

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2013. július 24. szerda, 15:52
A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság nyílt levelet intézett Balog Zoltánnak az emberi erőforrás miniszternek
Balog  Zoltán Úr
miniszter részére
 
Emberi Erőforrás Minisztérium
1054 Budapest, Akadémia u. 3.
 
Tisztelt Miniszter Úr!
 
A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének címzett, 2013. május 31-én kelt levelét csalódással olvastuk. Levelük a szociális területen dolgozók bérrendezése szempontjából csak félremagyarázás, semmiféle konkrétumot nem tartalmaz.
 
Önök a kormányprogramban leszögezték: „vissza kell állítani, meg kell erősíteni a szociális segítők, ápolók, gondozók, szakmájukat tisztességgel végzők megbecsülését.” Azt is megfogalmazták, hogy„a szociális biztonságot fenntartó szolgáltatásokat végzők számára új megegyezést, kiszámítható alapokat kell teremteni. Ugyanis ma a szociális és gyermekvédelmi, gyermekjóléti területen dolgozók megbecsültsége a leggyengébb, társadalmi megítélésük és jövedelmi helyzetük sokszormég alacsonyabb, mint a rájuk bízott, ápolást és gondozástigénylő, segítségben részesülő rászorultaké. Az ágazat bérezése alulmúlja még az egészségügyben dolgozókét is.”
 
A szociális ágazatban dolgozók helyzete az elmúlt három évben csak rosszabbodott. E területen sem volt öt éve illetményemelés, nincs cafetéria, van viszont húsz százalékot meghaladó reálkereset-veszteség, és van a fizetés összegét tovább csökkentő tranzakciós adó. Nem túlzás, amikor azt állítjuk, hogy kollegáink – végső soron az Önök alkalmazottai – egyre növekvő hányada közelíti a szegénységi küszöböt. Elfogadhatatlan, hogy azok süllyedjenek nyomorba, akik a kormány családbarát politikájának megvalósítása érdekében áldozatos munkájukat az idősekért, a fogyatékosokért, a társadalom jövőjéért, gyermekeinkért, a családokért végzik. Megengedhetetlen, hogy az ágazat dolgozói maguk is segélyezetté váljanak.
 
Tisztelt Miniszter Úr!
 
Követeljük az egészségügyben megvalósuló bérfejlesztés szociális ágazatra történő kiterjesztését!
 
Követeljük, hogy az érintett érdekképviseleti szervezetek bevonásával azonnal kezdődjön érdemi egyeztetés és párbeszéd az ágazatot érintő problémák rendezéséről a Szociális Ágazati Érdekegyeztető Tanácsban!
 
Követeljük, hogy az Érdekegyeztető Tanácsban a minisztérium szakértőivel kezdődjön konzultáció a szociális ellátásokat érintő folyamatos átszervezésekről!
 
Tisztelt Miniszter Úr!
 
Köszönettel megfogadtuk tanácsát, hogy az SZTDSZ nyílt levelét juttassuk el az Unió illetékeseihez, valamint más nemzetközi szervezetekhez. A válaszokat valamennyien érdeklődéssel várjuk. Bízunk abban, hogy az összehívandó Szociális Ágazati Érdekegyeztető Tanács ülésén ennek eredményeiről személyesen tudjuk tájékoztatni Önt és munkatársait.
 
Végezetül bejelentjük, hogy az e levelet aláíró szervezetek a követelések nyomatékosítása érdekében a mai napon megalakították a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottságot.
 
Budapest, 2013. július 23.
 
Tisztelettel:
 
Benke Norbert         Szűcs Viktória        Kiss László
BMSZA ügyvivő      BDDSZ elnök         FESZ elnök 
       
       
       
Dr. Hegyesiné Orsós Éva      Takács Imre s.k.    Migács Tibor
NYOK elnök                           MACSGYOE       SZMDSZ elnök  
       
       
       
Kónya Gusztávné        Dr. Krémer Balázs
SZTDSZ elnök            3SZ elnök
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság nyílt levele Balog Zoltán miniszternek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector