Startlaphoz Csatlakozz!

A Spar és a KDFSZ közötti sztrájk tárgyalásról

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. szeptember 03. kedd, 10:33
Sajtónyilatkozat

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete és a Spar Magyarország Kft. vezetése meg kezdte a sztrájk  tárgyalásokat.

    A munkáltatónál működő másik szakszervezet, a KASZ megyei és helyi bizalmija először szakszervezeti képviselőkként, ezt követően pedig  a munkáltatói tárgyalódelegáció tagjaiként (!) próbáltak részt venni az egyeztetésen. A KDFSZ képviselői ezt a leghatározottabban elutasították.

    A Munkáltató magas szinten képviseltette magát a tárgyalásokon és felkérte Dr. Pál Lajos neves munkajoggal foglalkozó ügyvédet, az új Mt. szerkesztőbizottságának tagját a jogi képviseletére. Ez azt mutatja, hogy a munkáltató a sztrájk helyzetet megfelelő komolysággal kezeli, ugyanakkor a tárgyalásokon tapasztaltak szerint a követelések teljesítésére egyelőre nem mutat elegendő hajlandóságot.  

    A gépkocsivezetők elszántságát mutatja, hogy piros szalagot kötnek a sztrájkban résztvevő gépkocsivezetők a visszapillantó tükrükre ezzel is jelezve, hogy nyíltan vállalják véleményüket.

    A szakszervezet és a munkáltató a tárgyalásokat 2013.09.05.-én folytatja.

    A Sztrájk követelések a mai napon módosításra kerültek, így a gépkocsivezetők a következőket kérik a munkáltatónál:
  1. Valamennyi a SPAR alkalmazásában álló gépkocsivezető alapbére egységesen 2014. január 1-től olyan mértékben kerüljön megemelésre, hogy nettó 250.000,-Ft-ot kapjanak kézhez. Az újonnan alkalmazásra kerülő gépkocsivezetők alapbére nettó 200.000,-Ft legyen a próbaidő tartamára. A jelentős mértékű alapbér emelést indokolja, hogy a gépkocsivezetők a SPAR működése szempontjából létfontosságú rendkívül összetett munkakört töltenek be, mely során a nagy értékű áruk felvétele és kihordása mellett azok lepakolásáról is gondoskodniuk kell. Tovább nehezíti feladataikat az utazó munkavállalókra vonatkozó eltérő, rendkívül összetett munkajogi szabályozás is.
  2. A SPAR, mint munkáltató a gépkocsivezetők munkaszerződésében vállaljon kötelezettséget, hogy a lakóhelyről, illetve a tartózkodási helyről a munkavégzés kiinduló helyszínére, illetve a később onnan a lakó, illetve tartózkodási helyre való utazás költségét minden esetben megtéríti, a jelenlegi munkáltatói szabályzatnak megfelelően. A követelés célja, hogy a jelenlegi utazási költségtérítés munkaszerződés alapján illesse meg a gépkocsivezetőket.
  3. A SPAR fizessen a gépkocsivezetők részére 2014. január 1-től havi 10.000,-Ft értékű Erzsébet utalványt.
  4. A SPAR tegye lehetővé, hogy a KDFSZ kísérő nélkül is toborozhasson, illetve végezhessen érdekképviseleti tevékenységet a logisztikai központokban, illetve a munkáltató egyéb telephelyein természetesen a munkáltató biztonsági előírásainak betartása mellett. A követelést indokolja, hogy a SPAR által biztosított kísérő minden esetben jelen van a KDFSZ képviselője és a munkavállalók beszélgetéseinél, ami elfogadhatatlan.
  5. A SPAR a gépkocsivezetők részére is az Mt., a Kkt., és a Kollektív Szerződés rendelkezéseivel összhangban adjon ki munkaidő-beosztást, amely a munkaidő tervezett kezdetét és tervezett befejezését is tartalmazza.
Kelt: 2013. szeptember 2.
KDFSZ vezetősége

KERESKEDELMI DOLGOZÓK FÜGGETLEN SZAKSZERVEZETE
Posta cím: 2030, Érd, Hivatalnok utca 74.sz.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
             ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
Fax: + 36 23 360 788
www.kdfsz.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Spar és a KDFSZ közötti sztrájk tárgyalásról.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector