Startlaphoz Csatlakozz!

LIGA Szakszervezetek: Siker, emberi jog lehet a vízhez való hozzáférés!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. szeptember 11. szerda, 16:24
Miután a LIGA Szakszervezetek és ágazati szervezetei augusztusban újra felhívták a figyelmet a Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetsége által indított Európai Népi Kezdeményezésre, alig egy hónap alatt sikerült Magyarországon is összegyűjteni a szükséges mennyiségű aláírást.

    Augusztusban még alig 2.000 aláírás szerepelt csak a gyűjtőíveken Magyarországról, miközben a ránk eső kvóta 16.500 volt. A LIGA Szakszervezetek nagy ágazati szervezetei segítségével - kiemelten a VKDSZSZ, az EVDSZ és a VDSZSZ közreműködésével - egy utolsó nagy kampányt indított azért, hogy a hátralévő pár hétben teljesítsük a ránk eső részt.

    A népi kezdeményezés célja az volt, hogy az EU törvényhozása kérje azt a kormányoktól, hogy minden polgár számára elegendő mennyiségű tiszta ivóvizet, és szennyvízelvezetést biztosítson.

    Ehhez EU-szerte egymillió aláírásra volt szükség úgy, hogy a tagországok közül legalább hétben összegyűljön a népességarányos kvóta szerinti támogató. Augusztus elején ugyan megvoltak a kötelező elemek, de Magyarország alulteljesített, hiszen alig 2.000 aláírást gyűjtött össze a rendelkezésre álló idő alatt. A LIGA Szakszervezetek ezért felkérte tagjait, hogy a hátralévő pár hét alatt támogassák minél többen a kezdeményezést. A nyári szabadságolások ellenére, legnagyobb örömünkre szeptember 3-ára összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás, teljesítettük a 16.500-as kvótát!

    Ez az Európai Népi Kezdeményezés az első, amely teljesítette az EU-szintű követelményeket, ennek megfelelően a kezdeményezők szeptember 9-én le is adták a hatóságoknak az aláíróíveket, amelyek alapján joggal kérik az európai törvényhozást, hogy vegye figyelembe a közel 2 millió EU állampolgár kérését, és kérjék azt a kormányoktól, hogy minden polgár számára elegendő mennyiségű tiszta ivóvizet, és szennyvízelvezetést biztosítsanak. Legyen a vízhez és szennyvízhálózathoz való hozzáférés emberi jog!
 
    A kezdeményezés eredeti oldala: www.right2water.eu/node/37/view

    A kezdeményező honlapja: www.epsu.org/a/9744
 
    A LIGA felhívása, részletek: www.liganet.hu/page/88/art/7172/akt/1/html/a-vizhez-es-szennyvizhalozathoz-valo-hozzaferes-emberi-jog-alairasgyujtes.html
 
LIGA Szakszervezetek
2013.09.11.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - LIGA Szakszervezetek: Siker, emberi jog lehet a vízhez való hozzáférés!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector