Startlaphoz Csatlakozz!

Szűcs Viktória: a hálapénz a korrupció melegágya, ami megengedhetetlen!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. október 22. kedd, 15:07
„A hálapénz, mint a dolgozók ellehetetlenülését és elvándorlását megakadályozó lehetséges megoldási javaslat véleményünk szerint szánalmas és megalázó. A hálapénz a korrupció melegágya, ami megengedhetetlen” – olvasható a Szakszervezetek.hu-nak megküldött közleményében a BÖLCSŐDEI DOLGOZÓK DEMOKRATIKUS SZAKSZERVEZETE.

    A BDDSZ ezt annak kapcsán fejtette ki, mert a napokban megjelent, hogy egy – parlamenten kívüli – de következő ciklusban kormányozni kívánó ellenzéki párt a bölcsődei dolgozók bérproblémáját hálapénzzel orvosolná.
Valós a probléma az ágazatot érintően, hogy 2008-óta az illetmények nem változtak és a minimálbér bruttó összegének emelkedése – mely az egykulcsos adó miatt nettó növekedést nem jelent - egybemossa a béreket. Ebből adódóan ma, egy pályakezdő, egy tíz éve pályán lévő, illetve egy közel harminc éves bölcsődei tapasztalattal rendelkező felsőfokú szakképzettségű kisgyermeknevelő mindösszesen a szakmunkás bérminimumot, bruttó 114 ezer Ft-ot (nettó 73 ezer Ft-ot) visz haza éppúgy, mint szinte valamennyi, a bölcsődei nevelést-gondozást kisegítő dolgozó.
 
    A jelenlegi 2/3-os többséggel rendelkező kormányzat, ha akarna, stadionépítések helyett ezen a méltánytalan bérhelyzeten változtathatna. Hiszen mindenhol azt hirdetik - mellesleg, nem kevés közpénzen - „Magyarország jobban teljesít.”
 
    A bölcsődei dolgozók bérrendezésére azonnali, valós megoldást kell találni, és nem arra bíztatni a szülőket, hogy borítékokat dugdossanak dolgozóink zsebébe.
 
    Kérjük, hogy ötletrohamok helyett, inkább vegyék fel velünk a kapcsolatot és szakértőinkkel; támogassák bérharcunkat, aláírásgyűjtésünket, demonstrációinkat, illetve sztrájkunkat, amennyiben arra a közeljövőben sor kerül!
 
Budapest, 2013. október 21.
 
Szűcs Viktória
BDDSZ elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szűcs Viktória: a hálapénz a korrupció melegágya, ami megengedhetetlen!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector