Startlaphoz Csatlakozz!

HDSZ: A húsüzemekben erősíteni kell a foglalkoztatás biztonságát, a munkahelyek védelmét!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. október 30. szerda, 16:26
A magyar húsipar csak jelentős szerkezet-átalakító beruházásokkal tudja visszanyerni a versenyképességét, a béreket pedig emelni kell, hogy az ágazat ne veszítse el a szakképzett munkaerőt – állapította meg a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének Elnöksége a mai ülésén. A testület szerint a hazai húságazatnak csak akkor van jövője, ha a gazdasági növekedés hatására emelkedik a húsfogyasztás, a Kormány végrehajtja a sertésprogramot, az általános forgalmi adó mértékét pedig leszállítja az Európai Unió országaiban jellemző szintre és korlátozza a feketegazdaságot. Az önkormányzati tulajdonban került húsüzemekben erősíteni kell a foglalkoztatás biztonságát, a munkahelyek védelmét. Pápán további kormányzati erőfeszítéseket kíván a vágóhíd működésének konszolidálása, Kapuváron pedig esélyt kell adni az üzem újraindításához és az emberek foglalkoztatásához.

    Az elnökség a HDSZ közelmúltban tartott kongresszusát értékelve úgy ítélte meg, a húsiparban dolgozó emberek jogos elvárása, hogy az ágazatban érdekelt hazai befektetők és önkormányzatok nagyobb felelősséget viseljenek a magyar munkavállalók élet- és munkakörülményei iránt a tulajdonukban lévő gazdasági társaságoknál. A társadalmi szolidaritásnak és a szociális partnerek együttműködésének továbbra is az a legfőbb biztosítéka, ha a munkáltatók tiszteletben tartják a szakszervezetek és az üzemi tanácsok tevékenységét. A HDSZ számára elfogadhatatlan, hogy az új Munka törvénykönyve meggyengítette a szakszervezeti tisztségviselők védelmét, és az új szabályozás szerint a munkáltató bizalomvesztésre hivatkozva azonnali hatállyal felmondhat egy függetlenített vállalati szakszervezeti vezetőnek.
 
    A HDSZ Elnöksége a kongresszus által adott felhatalmazással élve, aktívan részt kíván venni a három szakszervezeti konföderáció és az ipari-energetikai ágazati szakszervezetek fúziójának előkészítésében.
 
Budapest, 2013. október 30.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - HDSZ: A húsüzemekben erősíteni kell a foglalkoztatás biztonságát, a munkahelyek védelmét!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector